ΚΟΣΜΟΣ

Εγκεμέν Μπαγίς: Η Ελλάδα να πιάσει από τα αυτιά τους «8» και να τους παραδώσει στην Τουρκία

Εγκεμέν Μπαγίς: Η Ελλάδα να πιάσει από τα αυτιά τους «8» και να τους παραδώσει στην Τουρκία
EPA/BALAZS MOHAI HUNGARY OUT/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τούρκος πρώην υπουργός καλεί την Ελλάδα να «πιάσει από τα αυτιά» τους «τρομοκράτες», όπως χαρακτηρίζει τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς, και να τους παραδώσει στην τουρκική δικαιοσύνη.

Συγκεκριμένα, ο Εγκεμέν Μπαγίς, πρώην υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, σε συνέντευξή του τόνισε πως η «Ελλάδα πρέπει να καταλάβει πως δεν θα κερδίσει τίποτα» από την υπόθεση.

«Η Ελλάδα πρέπει να πιάσει αυτούς τους τρομοκράτες, που έχουν ντυθεί με στολές στρατιωτικών, από τα αυτιά και να τους παραδώσει στην τουρκική δικαιοσύνη. Τότε θα ξεκινήσει μία νέα εποχή για την Ελλάδα και την Τουρκία», είπε, μιλώντας στο IBNA.

Συνεχίζοντας επί του ιδίου θέματος σημείωσε πως «στην Ελλάδα υπάρχουν πολιτικοί που μπορούν να το κάνουν. Όπως τη νύχτα της 15ης Ιουλίου (σ.σ. νύχτα του αποτυχημένου πραξικοπήματος), ο πρώτος ξένος πολιτικός που με κάλεσε για να ρωτήσει αν ο Ερντογάν είναι καλά ήταν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος τώρα είναι στις Βρυξέλλες. Τέτοιοι άνθρωποι εκτιμώνται ιδιαιτέρως από τους Τούρκους και τον Ερντογάν».

Καταλήγοντας ο Εγκεμέν Μπαγίς τόνισε πως και η χώρα μας «πρέπει να κάνει κινήσεις. Πρέπει να καταλάβετε τι είναι η οργάνωση FETO. Έχετε περάσει πολλά από πραξικοπήματα. Και τα αντιμετωπίσατε. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως μπορείτε να προστατεύετε πραξικοπηματίες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ