ΚΟΣΜΟΣ

Ποια δουλειά έκανε την Μπάρμπι να απαρνηθεί τα ψηλοτάκουνά της

Ποια δουλειά έκανε την Μπάρμπι να απαρνηθεί τα ψηλοτάκουνά της
Mattel

Η Μπάρμπι… έπιασε νέα δουλειά: Η τελευταία έκδοση της πλαστικής κούκλας που έχει μεγαλώσει γενιές κοριτσιών σε κάθε γωνιά της γης, ασχολείται για άλλη μία φορά με την τεχνολογία, όμως από άλλο μετερίζι. 

Η Mattel, η «μαμά» εταιρεία, ακολουθώντας τις ανάγκες των σύγχρονων γυναικών, «γέννησε» μία Μπάρμπι που δεν ασχολείται μόνο με τα ρούχα και τη μόδα. Η νέα Μπάρμπι είναι μηχανικός ρομποτικής και, ασφαλώς, διαθέτει τα ανάλογα εργαλεία: Ένα λάπτοπ, ένα μίνι ρομπότ με κινούμενα μέλη και τα απαραίτητα γυαλιά ενώ εντυπωσιακό είναι το ότι, χάριν πρακτικότητας, απαρνήθηκε τις γόβες, αντικαθιστώντας τις με φλατ παπούτσια, απείρως πιο άνετα για μία κουραστική μέρα στο εργαστήριο.

FRM10 01
FRM12 Viewer

Η νέα σειρά μπάρμπι, που ανήκει στη γραμμή «Καριέρα της Χρονιάς», δημιουργήθηκε με την πολύτιμη βοήθεια μιας πραγματικής μηχανικού ρομποτικής, της Σίνθια Μπριζίλ, αναπληρώτριας καθηγήτριας στο τμήμα Επιστημών του MIT.

Η Barbie έχει καμπύλες, είναι κοντή, είναι ψηλή. Η Barbie αλλάζει!

FRM10 06

Στο πέρασμα των χρόνων, η Μπάρμπι έχει εξελιχθεί από πλαστική φασιονίστα σε μία κούκλα με… φιλοδοξίες καριέρας. Στα κοντά 60 χρόνια της ως «εργαζόμενο κορίτσι», η Μπάρμπι έχει «χτίσει» πλούσιο βιογραφικό, έχοντας υπηρετήσει κάθε πιθανό επάγγελμα – από μηχανικός υπολογιστών και video game developer έως αστροναύτης. Η λογική των δημιουργών της είναι πως τα κορίτσια πρέπει να αποκτούν από νωρίς συνείδηση των πολλών επιλογών τους.

Η νέα Μπάρμπι κυκλοφορεί σε τέσσερις διαφορετικούς χρωματικούς τόνους δέρματος και κοστίζει 13.99 δολάρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ