ΚΟΣΜΟΣ

Η γερμανική Βουλή ενέκρινε τη συμφωνία του Eurogroup για το ελληνικό πρόγραμμα

Η γερμανική Βουλή ενέκρινε τη συμφωνία του Eurogroup για το ελληνικό πρόγραμμα
REUTERS/Christian Mang

Με ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε από το γερμανικό Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο η συμφωνία του Eurogroup για την ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος

Επί 643 ψηφισάντων, 410 βουλευτές ψήφισαν «ναι», «όχι» ψήφισαν 226, ενώ υπήρχαν και επτά αποχές.

Μία μέρα νωρίτερα, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, μιλώντας στην Μπούντεσταγκ ενόψει της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, έστειλε το μήνυμα ότι χρειάζεται περαιτέρω μεταρρύθμιση στην ευρωζώνη μετά την επιτυχή έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια.

«Το θέμα είναι πρώτα από όλα μια ισχυρή και σταθερή νομισματική ένωση. Αύριο εδώ στο ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο θα ψηφίσουμε για το τελευταίο μέρος του προγράμματος για την Ελλάδα. Αυτό το πρόγραμμα υπήρξε για μας μια μεγάλη πρόκληση, όπως και άλλα προγράμματα διάσωσης για χώρες του ευρώ.

Αλλά συνολικά μπορούμε να πούμε ότι το ευρώ είναι σήμερα σταθερό, τα προγράμματα έχουν ολοκληρωθεί και οι χώρες έγιναν πιο ανταγωνιστικές και αυτό ήταν ένα μεγάλο κομμάτι δουλειάς και ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και στο προς το δικό μας συμφέρον. Αλλά παραμένει η ανάγκη για μεταρρυθμίσεις στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση», σημείωσε η καγκελάριος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ