ΚΟΣΜΟΣ

Εφιάλτης εν πλω: Ένας νεκρός από έκρηξη σε βάρκα στις Μπαχάμες

Εφιάλτης εν πλω: Ένας νεκρός από έκρηξη σε βάρκα στις Μπαχάμες
CNNi

Ένας Αμερικανός τουρίστας έχασε τη ζωή του και τουλάχιστον δέκα ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν, έπειτα από έκρηξη που σημειώθηκε σε βάρκα για ξεναγήσεις τουριστών στις Μπαχάμες.

Η έκρηξη σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου στα νερά του δημοφιλούς νησιού Barraterre. Σύμφωνα με την αστυνομία, στη βάρκα επέβαιναν συνολικά 12 άνθρωποι, δέκα τουρίστες και 2 ντόπιοι, όταν η μηχανή εξερράγη και η βάρκα τυλίχτηκε στις φλόγες.

Τέσσερις Αμερικανοί τραυματίες διακομίστηκαν με ελικόπτερο σε νοσοκομείο στη Φλόριντα, ανέφερε η αμερικανική ακτοφυλακή.

«Αυτή είναι μια δυσάρεστη μέρα για το νησί και για τους Αμερικανούς φίλους μας. Είμαστε συντετριμμένοι, αλλά θα το ξεπεράσουμε μαζί», έγραψε ο βουλευτής Chester Cooper σε ανάρτησή του στο Facebook.

Οι υπόλοιποι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε τοπικό νοσοκομείο στην πρωτεύουσα Nassau. Ανάμεσά τους ο καπετάνιος, ο οποίος είναι και ο ιδιοκτήτης του τουριστικού πρακτορείου. Ο καπετάνιος πήρε εξιτήριο, ενώ οι Αρχές διενεργούν έρευνα για να εντοπίσουν τα αίτια που προκάλεσαν την έκρηξη.

Capture

ΔΗΜΟΦΙΛΗ