ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Με Νοβιτσόκ δηλητηριάστηκε το ζευγάρι που βρέθηκε αναίσθητο στο Γουίλτσιρ

Βρετανία: Με Νοβιτσόκ δηλητηριάστηκε το ζευγάρι που βρέθηκε αναίσθητο στο Γουίλτσιρ
REUTERS/Henry Nicholls

Ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Βρετανίας δήλωσε το βράδυ της Τετάρτης ότι δύο πρόσωπα που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο του Γουίλτσιρ εκτέθηκαν στον νευροπαραλυτικό παράγοντα Νοβιτσόκ (Νovichok), την ίδια ουσία που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση εναντίον του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκρίπαλ και της κόρης του.

Ένας άνδρας και μια γυναίκα, αμφότεροι υπήκοοι του Ηνωμένου Βασιλείου, βρέθηκαν αναίσθητοι σε οίκημα στο Έιμσμπερι το Σάββατο, σε μικρή απόσταση από το Σάλσμπερι, όπου ο Σκρίπαλ και η κόρη του Γιούλια είχαν δηλητηριαστεί με την ίδια νευροτοξική ουσία στις αρχές Μαρτίου.

Το ζευγάρι -οι Τσάρλι Ρόουλι και Ντον Στούρτζες- νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο του Σάλισμπερι.

Η υπόθεση αυτή προβληματίζει από το Σάββατο τις βρετανικές Αρχές, που αρχικώς διερεύνησαν το ενδεχόμενο το ζευγάρι να κατανάλωσε κάποιο άγνωστο ναρκωτικό.

couple


Οι Τσάρλι Ρόουλι και Ντον Στούρτζες / Πηγή: Facebook

Σύμφωνα με την εφημερίδα «The Guardian», το ζευγάρι εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο σπίτι του, που βρίσκεται σε απόσταση μόλις 12 χιλιομέτρων από το σημείο όπου δηλητηριάστηκε ο Ρώσος πρώην πράκτορας και η κόρη του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ