ΚΟΣΜΟΣ

Πελώρια... λακούβα «εμφανίστηκε» σε δρόμο του Πακιστάν

Πελώρια... λακούβα «εμφανίστηκε» σε δρόμο του Πακιστάν
EPA/RAHAT DAR/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δύο πελώριες λακούβες άνοιξαν σε δρόμο του Πακιστάν και συγκεκριμένα στην Λαχόρη, που πλήττεται από πλημμύρες μετά από ημέρες έντονης βροχόπτωσηςΈξι άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από την κακοκαιρία

Οι λακούβες «εμφανίστηκαν» σε κεντρικό δρόμο της πόλης, όπου οι υποδομές είναι πεπαλαιωμένες, καθώς χρονολογούνται από τα αποικιακά χρόνια.

Η μία έχει βάθος 6 μέτρων και πλάτος 60 μέτρων. Η δεύτερη είναι μικρότερη και άνοιξε λίγο αργότερα σε κοντινό σημείο.

Οι έντονες βροχοπτώσεις, που σημειώθηκαν λόγω της έλευσης της εποχής του μουσώνων, είχαν σαν αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν πολλοί δρόμοι. Μερικοί πολίτες, μάλιστα, αναγκάστηκαν να κάνουν… ράφτινγκ για να μπορέσουν να κυκλοφορήσουν.

Οι πληροφορίες που δίνει η Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του Πακιστάν, κάνουν λόγο για έξι θανάτους μέσα σε ένα 24ωρο.

Δύο άτομα πέθαναν από κατάρρευση κτηρίου, τρεις πνίγηκαν και ένας σκοτώθηκε από ηλεκτροπληξία, σύμφωνα με τις Αρχές. Ακόμη, υπάρχουν 17 τραυματίες.

Η Υπηρεσία Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών προειδοποίησε τους κατοίκους να εκκενώσουν κτήρια, τα οποία έχουν κριθεί επικίνδυνα, ενώ οι προβλέψεις των μετεωρολόγων δεν προκαλούν ιδιαίτερη αισιοδοξία ότι η κατάσταση στη χώρα θα βελτιωθεί τις επόμενες ημέρες.

Monsoon rains create massive sinkhole in Pakistan city, by Jessie Yeung, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ