ΚΟΣΜΟΣ

Εκτροχιασμός τρένου στην Τουρκία: Αναφορές για νεκρούς και τραυματίες

Εκτροχιασμός τρένου στην Τουρκία: Αναφορές για νεκρούς και τραυματίες
twitter/ CNN Turk

Σιδηροδρομικό δυστύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην Τουρκία, όταν αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Καπικουλέ – Κωνσταντινούπολη εκτροχιάστηκε με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο και να τραυματιστούν πολλοί επιβάτες. Τουλάχιστον 10 νεκροί και 73 τραυματίες είναι ο πρώτος απολογισμός, όπως μεταδίδει η τουρκική τηλεόραση που επικαλείται αξιωματούχο του υπουργείου Εσωτερικών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Haber Turk, τουλάχιστον πέντε βαγόνια ανατράπηκαν κοντά στην περιοχή Σαριλάρ, κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα, η οποία θεωρείται δύσβατη, με αποτέλεσμα να καθυστερήσουν να φτάσουν στο σημείο τα πρώτα συνεργεία διάσωσης.

Το τραίνο με 300 επιβάτες κατευθυνόταν στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Οι αιτίες που προκάλεσαν τον εκτροχιασμό του τρένου δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί.

Όπως μεταδίδει το CNN Turk, ωστόσο, ο εκτροχιασμός φαίνεται να προκλήθηκε από κατάρρευση γέφυρας, εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων που έπληξαν την περιοχή.

«Υπάρχουν πολλοί τραυματίες, έχει μεγάλη ποσότητα λάσπης και τα οχήματα δεν μπορούν να εισέλθουν στην περιοχή. Στέλνουμε εξειδικευμένα οχήματα», δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής Mehmet Ceylan.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενημερώθηκε από τους υπουργούς Μεταφορών και Εσωτερικών για το δυστύχημα και απέστειλε συλλυπητήρια τηλεγραφήματα στις οικογένειες των θυμάτων.

Εικόνες που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση έδειχναν ασθενοφόρα και μέλη των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών να σπεύδουν στο σημείο του δυστυχήματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ