ΚΟΣΜΟΣ

Ιαπωνία: Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα

Ιαπωνία: Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα
REUTERS/Issei Kato

Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν στη δυτική Ιαπωνία και προκάλεσαν πλημμύρες και χειμάρρους λάσπης. Ο νέος κυβερνητικός απολογισμός κάνει λόγο για 156 νεκρούς.  

Τουλάχιστον ακόμη δέκα άνθρωποι θεωρούνται επισήμως αγνοούμενοι, διευκρίνισε ο Γιοσιχίντε Σούγκα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ήδη, ιαπωνικά ΜΜΕ μεταδίδουν πληροφορίες για ακόμη υψηλότερο αριθμό θυμάτων.

«Οι 75.000 αστυνομικοί, πυροσβέστες, στρατιώτες (...) και ακτοφρουροί κάνουν το καλύτερο δυνατόν» για να εντοπίσουν και να διασώσουν τους πληγέντες, υπογράμμισε ο Σούγκα.

Οι έρευνες και οι εργασίες καθαρισμού συνεχίζονται πλέον υπό τον καυτό ήλιο, καθώς η θερμοκρασία θα φθάσει τους 35 βαθμούς υπό σκιά και «η ηλιοφάνεια αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον μία εβδομάδα», συνέχισε ο Σούγκα, καλώντας να επιδεικνύεται «επαγρύπνηση» για τον κίνδυνο θερμοπληξίας η υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο, αλλά και για πιθανές νέες κατολισθήσεις.

Οι καταστροφές που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές της περασμένης εβδομάδας είναι οι χειρότερες που έπληξαν το αρχιπέλαγος τα τελευταία τριάντα και πλέον χρόνια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ