ΚΟΣΜΟΣ

Παγκόσμιο Κύπελλο 2018: Η ηρωική ομάδα της Ταϊλάνδης θα χάσει τον τελικό του Μουντιάλ

Παγκόσμιο Κύπελλο 2018: Η ηρωική ομάδα της Ταϊλάνδης θα χάσει τον τελικό του Μουντιάλ
13 αγριόχοιροι (σ.σ. η ποδοσφαιρική ομάδα των παιδιών ονομάζεται Wild Board ή Αγριόχοιροι) κολυμπούν προς την ελευθερία με τη βοήθεια άλλων ζώων. Κάθε ένα από τα ζώα του σκίτσου αντιπροσωπεύει τις ειδικότητες των διασωστών που ενεπλάκησαν στην επιχείρηση. SISIDEA/via REUTERS ATTENTION EDITORS

Τα 12 παιδιά και ο προπονητής τους, που έμειναν για 18 ημέρες εγκλωβισμένοι σε ένα σπήλαιο στη βόρεια Ταϊλάνδη, απεγκλωβίστηκαν την Τρίτη (10/07) το μεσημέρι, μέσα σε πανηγυρισμούς.

Η περιπέτειά τους προκάλεσε παγκόσμια συγκίνηση και έκανε τον πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο να τους καλέσει στον μεγάλο τελικό του Μουντιάλ 2018, που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή 15 Ιουλίου στη Μόσχα.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον γιατρό τους οι 13 Ταϊλανδοί δεν θα μπορέσουν να κάνουν το ταξίδι στη Ρωσία.

«Δεν μπορούν να πάνε, θα πρέπει να μείνουν προς το παρόν στο νοσοκομείο», είπε ο Τονγκτσάι Λερτβιλαϊραταναπόνγκ, ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας, στην πρώτη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε με αντικείμενο την κατάσταση της υγείας των παιδιών. «Μάλλον θα το δουν από την τηλεόραση», πρόσθεσε μιλώντας σε πλήθος δημοσιογράφων που είχαν συγκεντρωθεί στο νοσοκομείο του Τσιανγκ Ράι.

«Θα αναζητήσουμε μια άλλη ευκαιρία για να προσκαλέσουμε τα αγόρια σε κάποιο άλλο γεγονός», απάντησε η FIFA εκφράζοντας ταυτόχρονα τη «μεγάλη χαρά της για τη διάσωση και τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη της σε όλους τους εμπλεκόμενους στις επιχειρήσεις διάσωσης που, δυστυχώς, στοίχισαν τη ζωή ενός δύτη».

thai cartoon3


Σκίτσο που δημοσιεύτηκε σε εφημερίδα της Ταϊλάνδης και συγκίνησε ολόκληρο τον πλανήτη. Η λέζάντα γράφειο: Ο πλανήτης μόλις βρήκε την πιο θαρραλέα ομάδα ποδοσφαίρου

Τα παιδιά έχουν τεθεί σε καραντίνα στο νοσοκομείο. Τα δύο από αυτά νοσηλεύονται με συμπτώματα πνευμονίας ενώ όλα φορούν ειδικά προστατευτικά γυαλιά μέχρι να προσαρμοστούν ξανά τα μάτια τους στο φως του ήλιου. Είναι αδυνατισμένα αλλά γενικά η κατάστασή τους κρίνεται καλή.

Την ίδια στιγμή, η είδηση του απεγκλωβισμού τους δεν άφησε ασυγκίνητους τους ιθύνοντες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία στην επίσημη σελίδα της στο Facebook προσκάλεσε στο Old Trafford τους πιτσιρικάδες.

«Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με ιδιαίτερη συγκίνηση έμαθε ότι οι 12 μικροί ποδοσφαιριστές και ο προπονητής τους που παγιδεύτηκαν σε σπήλαιο στην Ταϊλάνδη είναι τώρα ασφαλείς.Οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας είναι μαζί τους. Θα χαρούμε να καλωσορίσουμε την ομάδα των Wild Boars και τους διασώστες τους στο Old Trafford την ερχόμενη σεζόν», αναφέρει η ανάρτηση των «Κόκκινων Διαβόλων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ