ΚΟΣΜΟΣ

Ιαπωνία: Νοσοκόμα δηλητηρίαζε τους ορούς ασθενών γιατί δεν άντεχε τους συγγενείς που θρηνούσαν

Ιαπωνία: Νοσοκόμα δηλητηρίαζε τους ορούς ασθενών γιατί δεν άντεχε τους συγγενείς που θρηνούσαν
EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μια υπόθεση μαζικής δηλητηρίασης σε νοσοκομείο, με δράστη μια νοσοκόμα που φαίνεται ότι σκότωσε δεκάδες ασθενείς, συγκλονίζει την Ιαπωνία. Πιο συγκεκριμένα, μια πρώην νοσοκόμα παραδέχτηκε πως είχε αλλοίωσε τα ενδοφλέβια διαλύματα (ορούς) δεκάδων ασθενών στο νοσοκομείο όπου εργαζόταν πριν από δύο χρόνια, με αποτέλεσμα εκείνοι να αφήσουν την τελευταία τους πνοή.

Σύμφωνα με την Guardian, η ίδια φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότιαπεχθανόταν τους συγγενείς οι οποίοι θρηνούσαν, και έτσιφρόντιζε οι ασθενείς να πεθαίνουν, όταν εκείνη δεν είχε βάρδια.

Σχεδόν 48 ασθενείς στο νοσοκομείο Ογκούτσι στη Γιοκοχάμα πέθαναν υπό ασυνήθιστες συνθήκες μέσα σε χρονικό διάστημα τριών μηνών το 2016, περιλαμβανομένων πέντε μέσα σε μία ημέρα.

Η 31χρονη Ayumi Kuboki συνελήφθη το περασμένο σαββατοκύριακο, ως ύποπτη για το θάνατο ενός 88χρονου, στον ορό του οποίου φέρεται να έβαλε απολυμαντικό.

Έκτοτε έχει πει στους αστυνομικούς πως δηλητηρίασε άλλον έναν 88χρονο, τον Νομπούο Γιαμάκι, ο οποίος νοσηλευόταν στον ίδιο όροφο και ενδεχομένως να ευθύνεται και για τον θάνατο άλλων 20 ασθενών με την ίδια μέθοδο, σύμφωνα με την εφημερίδα Asahi Shimbun.

Μάλιστα, φέρεται ακόμα να είπε ότι στόχευε μόνο αυτούς που ήταν σοβαρά άρρωστοι. Ωστόσο, μεταξύ των θυμάτων περιλαμβάνονταν και άτομα που δεν ήταν σε ιδιαίτερα σοβαρή κατάσταση.

Το 2016 η αστυνομία είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν ήταν δυνατόν να διαπιστωθεί το αίτιο του κάθε ύποπτου θανάτου, καθώς πολλά από τα πτώματα είχαν αποτεφρωθεί.

Η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα όταν βρέθηκαν ίχνη χημικών που βρίσκονται στο απολυμαντικό που χρησιμοποιούν οι νοσοκόμες, στους δύο ηλικιωμένους. Επιπλέον, βρήκαν μικρές τρύπες σε ορισμένους αχρησιμοποίητους ορούς, οι οποίοι ήταν αποθηκευμένοι στον ίδιο όροφο, κοντά στο χώρο των νοσοκόμων.

Η Kuboki αρχικά αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη, δηλώνοντας σοκαρισμένη για τα περιστατικά και ισχυριζόμενη ότι δεν είχε αντιληφθεί τίποτα ύποπτο στη δική της βάρδια.

Ωστόσο, κίνησε τις υποψίες, όταν διαπιστώθηκε πως η στολή της ήταν η μόνη μεταξύ αυτών που εξετάστηκαν από την αστυνομία η οποία έφερε ίχνη του συγκεκριμένου χημικού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ