ΚΟΣΜΟΣ

Ιαπωνία: Στο κολέγιο Ίτον για θερινό πρόγραμμα σπουδών φοιτά η πριγκίπισσα 'Αικο

Ιαπωνία: Στο κολέγιο Ίτον για θερινό πρόγραμμα σπουδών φοιτά η πριγκίπισσα 'Αικο
wikipedia/ file photo

Η μοναχοκόρη του πρίγκιπα-διαδόχου Ναρουχίτο της Ιαπωνίας  και της πριγκίπισσας Μασάκο θα ταξιδέψει φέτος στη Βρετανία για να παρακολουθήσει ένα θερινό πρόγραμμα σπουδών τριών εβδομάδων στο κολέγιο 'Ιτον στο Μπέρκσαϊρ στο δυτικό Λονδίνο, γράφει η εφημερίδα The Mainichi.

Η πριγκίπισσα 'Αικο, ηλικίας 16,5 ετών, θα παρακολουθήσει μαθήματα για τον βρετανικό πολιτισμό από τα μέσα Ιουλίου έως τις αρχές Αυγούστου και το διάστημα αυτό θα μείνει σε κοιτώνα μαζί με άλλες σπουδάστριες.

Στο ιδιωτικό αυτό σχολείο φοίτησαν και οι πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι.

Σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας, η 'Αικο που φοιτά στη δεύτερη τάξη του λυκείου θηλέων Gakushuin στο Τόκιο τρέφει μεγάλο ενδιαφέρον για τις ξένες χώρες. "Οι γονείς της στήριξαν την απόφασή της, θέλοντας η κόρη τους να διευρύνει τους ορίζοντες της", προσθέτει η εφημερίδα υπενθυμίζοντας ότι ο Ναρουχίτο όπως και η Μασάκο έκαναν σπουδές στο εξωτερικό, συγκεκριμένα στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Ο Ναρουχίτο θα διαδεχτεί στον Θρόνο των Χρυσανθέμων τον πατέρα του την 1η Μαΐου 2019.

Κι ενώ μια εγγονή του αυτοκράτορα Ακιχίτο της Ιαπωνίας ετοιμάζει τις βαλίτσες της για την Αγγλία, άλλη του εγγονή, η πριγκίπισσα Κάκο, δεν έχει ούτε ένα μήνα που επέστρεψε από την Αγγλία

Σύμφωνα με τη Japan Times, η νεότερη κόρη του πρίγκιπα Ακισίνο φοίτησε στο Πανεπιστήμιο του West Yorkshire στο Λιντς, στη βόρεια Αγγλία για εννέα μήνες, στο πλαίσιο ενός προγράμματος ανταλλαγής με το Διεθνές Χριστιανικό Πανεπιστήμιο (UCI) του Τόκιο όπου σπουδάζει.

"Ολοκλήρωσε όλες τις απαιτήσεις του προγράμματος, συμπεριλαμβανομένων των εξετάσεων στις αρχές Ιουνίου", γράφει η εφημερίδα επικαλούμενη την Υπηρεσία του Αυτοκρατορικού Οίκου.

Η Japan Times γράφει ότι κατά τη διάρκεια των διακοπών της, η Κάκο επωφελήθηκε από την παραμονή της στην Ευρώπη και ταξίδεψε με φίλους της στην Ισπανία και την Πορτογαλία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ