ΚΟΣΜΟΣ

Η πΓΔΜ γιορτάζει την πρόσκληση ένταξης στο ΝΑΤΟ

Η πΓΔΜ γιορτάζει την πρόσκληση ένταξης στο ΝΑΤΟ
REUTERS/Darrin Zammit Lupi

Με κεντρικό σύνθημα «προχωράμε μπροστά, μπαίνουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ», η κυβέρνηση της πΓΔΜ γιορτάζει την πρόσκληση που έλαβε την περασμένη Πέμπτη ο πρωθυπουργός της χώρας για να αρχίσουν οι ενταξιακές συνομιλίες στη Συμμαχία.

Το Σάββατο έχει προγραμματιστεί μια σειρά εκδηλώσεων σε 15 πόλεις της πΓΔΜ, και το σημαντικό αυτό γεγονός θα εορταστεί με συναυλίες που θα δώσουν πάνω από 40 καλλιτέχνες και συγκροτήματα, όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων ΜΙΑ.

«Η χώρα έλαβε πρόσκληση για να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ κι έχει εξασφαλίσει ημερομηνία για την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Έχουμε εργαστεί σκληρά για ένα ασφαλές μέλλον. Μια εποχή ελπίδας, νίκης και περηφάνειας ξεκινά. Μια εποχή σιγουριάς και ασφάλειας», αναγράφεται στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων που έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο της κυβέρνησης.

Πανηγυρικό τόνο έχουν όμως και οι αναρτήσεις του Ζόραν Ζάεφ στα social media.

«Αυτό το Σάββατο, στις 14 Ιουλίου, ας ενωθούμε και μαζί να γιορτάσουμε την ιστορική επιτυχία της πΓΔΜ. Ξεκινάμε μια νέα ιστορία με πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ και ημερομηνία για διαπραγματεύσεις με την ΕΕ. Βαδίζουμε σε μια νέα εποχή, μια εποχή ελπίδας, νικών, υπερηφάνειας. Έρχεται η ώρα μιας καλύτερης ζωής για όλους τους πολίτες! Πάμε μπροστά - η ΠΓΔΜ ΣΤΟ ΝΑΤΟ και στην ΕΕ!», αναφέρει χαρακτηριστικά και δίνει ραντεβού με τους πολίτες της χώρας στις σημερινές εκδηλώσεις.

Όλες οι εκδηλώσεις που θα γίνουν σήμερα στην πΓΔΜ χρηματοδοτούνται από το κράτος και το ακριβές κόστος τους θα δοθεί στη δημοσιότητα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ