ΚΟΣΜΟΣ

Λαβρόφ για απέλαση διπλωματών: Η Ελλάδα ακολουθεί την πολιτική της Δύσης απέναντι στη Ρωσία

Λαβρόφ για απέλαση διπλωματών: Η Ελλάδα ακολουθεί την πολιτική της Δύσης απέναντι στη Ρωσία
REUTERS/Sergei Karpukhin

Τα πρόσφατα γεγονότα με τις απελάσεις Ρώσων διπλωματών από την Αθήνα, σχολίασε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, σημειώνοντας πως γίνονται σε ακολουθία της πολιτικής της Δύσης απέναντι στη χώρα του, αυτήν του «πολύ πιθανού», χωρίς να δίνεται κάποιο στοιχείο.

Μιλώντας στον Λάρι Κινγκ, στο RT America, ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, εξήγησε πως οι χώρες της Δύσης σχεδιάζουν την πολιτική τους απέναντι στη Ρωσία στη βάση του «πολύ πιθανού», αλλά αναπόδεικτου, και του «δεν υπάρχει άλλη εύλογη εξήγηση».

Αυτό γίνεται «μεταδοτικό», σχολίασε ο Λαβρόφ, σημειώνοντας πως ο ισχυρισμός ότι «δεν υπάρχει άλλη εξήγηση» για κάποιο γεγονός, γίνεται κανόνας. «Τα τελευταία γεγονότα στην Ελλάδα ακολουθούν ακριβώς αυτόν τον δρόμο, του πολύ πιθανού, χωρίς να δίνεται κάποιο στοιχείο».

Έκανε λόγο για ακριβώς ίδια προσέγγιση «όπως είδαμε και στις σχέσεις μας με το Ηνωμένο Βασίλειο, που πριν δέκα χρόνια μας κατηγόρησε για τη δηλητηρίαση του πρώην πράκτορα Λιτβινένκο, σε μια δίκη που ήταν μυστική και κατέληξε στο συμπέρασμα πως η Ρωσία ήταν υπεύθυνη γι αυτό».

Σε αυτή τη βάση, οι έρευνες για τη δηλητηρίαση των Σκριπάλ στο Σάλσμπερι γίνονται χωρίς να παρέχονται διαφανείς πληροφορίες, συνέχισε ο κ. Λαβρόφ και πρόσθεσε: «Το πολύ πιθανό γίνεται μεταδοτικό και ο ισχυρισμός ότι δεν υπάρχουν αξιόπιστες εξηγήσεις γίνεται κανόνας, πάνω στον οποίο οι φίλοι μας στη Δύση βασίζουν την πολιτική τους απέναντι στη Ρωσία. Στην ίδια κατεύθυνση είναι και το πρόσφατο γεγονός στην Ελλάδα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ