ΚΟΣΜΟΣ

Μαας: Δεν μπορούμε πλέον να στηριζόμαστε πλήρως στον Λευκό Οίκο

Μαας: Δεν μπορούμε πλέον να στηριζόμαστε πλήρως στον Λευκό Οίκο
EPA/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Ευρώπη δεν μπορεί να στηρίζεται πλέον πλήρως στον Λευκό Οίκο, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας, αντιδρώντας στις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ,ο οποίος χαρακτήρισε την Ευρωπαϊκή Ένωση «εχθρό των ΗΠΑ».

«Δεν μπορούμε πλέον να στηριζόμαστε πλήρως στον Λευκό Οίκο», δήλωσε ο Χάικο Μάας στις εφημερίδες του ομίλου Funke. «Για να διατηρήσουμε την σύμπραξη με τις ΗΠΑ πρέπει να την αναπροσαρμόσουμε. Η πρώτη ξεκάθαρη συνέπεια δεν μπορεί παρά να είναι να συνδεθούμε μεταξύ μας στην Ευρώπη ακόμη πιο στενά».

«Η Ευρώπη δεν μπορεί να αφεθεί στις διαιρέσεις όσο οξείες και αν είναι οι επιθέσεις και όσο παράλογα και αν είναι τα tweet», προειδοποίησε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών.

Να υπενθυμίσουμε πως ο Ντόναλντ Τραμπ, σε συνέντευξή του, είχε τονίσει πως η Ένωση είναι εχθρός των ΗΠΑ όσον αφορά τους εμπορικούς δασμούς. «Πιστεύω ότι έχουμε πολλούς εχθρούς. Πιστεύω ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένας εχθρός, με αυτά που κάνουν στο εμπόριο. Φυσικά, δεν θα σκεφτόταν κανείς την ΕΕ, αλλά είναι εχθρός. Η Ρωσία είναι εχθρός από ορισμένες πλευρές. Η Κίνα είναι ένας οικονομικός εχθρός, προφανώς είναι εχθρός. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι κακές, αυτό δεν σημαίνει τίποτα... Αυτό σημαίνει ότι είναι ανταγωνιστές», σημείωσε, χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ