ΚΟΣΜΟΣ

Συνάντηση Τραμπ-Πούτιν: Χειραψία τριών δευτερολέπτων

Συνάντηση Τραμπ-Πούτιν: Χειραψία τριών δευτερολέπτων
REUTERS/Kevin Lamarque

Με μια χειραψία που διήρκεσε περί τα τρία δευτερόλεπτα ξεκίνησε η συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στο Ελσίνκι, με τις πρώτες φωτογραφίες να δείχνουν την αμηχανία των δύο προέδρων.

Η συνάντηση ξεκίνησε με περίπου μια ώρα καθυστέρηση, καθώς ο Βλαντιμίρ Πούτιν έφτασε στο Ελσίνκι μισή ώρα αργότερα από το προγραμματισμένο.

Κατά τη διάρκεια των δηλώσεών τους μπροστά από τις τηλεοπτικές κάμερες, Τραμπ και Πούτιν εξέφρασαν την πεποίθηση να συζητηθούν οι διμερείς σχέσεις των δύο χωρών.

«Νομίζω πως έχουμε μία σημαντική ευκαιρία, καθώς, ειλικρινά, δεν τα πηγαίναμε πολύ καλά τα τελευταία χρόνια. Είμαι (σε αυτή τη θέση) λίγο διάστημα, αλλά πιστεύω πως στο τέλος θα αποκτήσουμε μία εξαιρετική σχέση» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Με τη σειρά του, ο Βλαντιμίρ Πούτιν τόνισε επίσης ότι έχει έρθει η ώρα να συζητηθούν οι διμερείς σχέσεις Ουάσινγκτον-Μόσχας. Την ίδια ώρα, ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι πρέπει να συζητηθούν και ορισμένα διεθνή ζητήματα. «Υπάρχουν αρκετά και πρέπει να αρχίσουμε να τους δίνουμε σημασία» είπε ο Πούτιν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ