ΚΟΣΜΟΣ

#FreeMariaButina: Το ρωσικό ΥΠΕΞ ζητά αποφυλάκιση της Μαρίας Μπούτινα

#FreeMariaButina: Το ρωσικό ΥΠΕΞ ζητά αποφυλάκιση της Μαρίας Μπούτινα
Reuters

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ξεκίνησε μία διαδικτυακή καμπάνια για την απελευθέρωση της Μαρίας Μπούτινα, της νεαρής Ρωσίδας που συνελήφθη στις ΗΠΑ με την κατηγορία της κατασκοπίας. Με το hashtag #FreeMariaButina (Απελευθερώστε τη Μαρία Μπούτινα) επιχειρεί να ασκήσει πιέσεις επί του θέματος.

Ακόμη, ο Ρωσικό ΥΠΕΞ άλλαξε την εικόνα προφίλ του στο twitter με μία της νεαρής, που έχει προφυλακιστεί στις ΗΠΑ.

Την Πέμπτη, εκπρόσωπος της ρωσικής πρεσβείας στις Ηνωμένες Πολιτείες επισκέφτηκε την Μπούτινα, η οποία κρατείται και είναι αντιμέτωπη με την κατηγορία της συνομωσίας και ότι ενεργούσε ως πράκτορας της ρωσικής κυβέρνησης, αναπτύσσοντας δεσμούς με Αμερικανούς πολίτες και εισχωρώντας σε πολιτικές οργανώσεις.

Η ίδια έχει επανειλημμένως δηλώσει αθώα, όπως σημειώνει το Sputnik.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα, σχολιάζοντας την υπόθεση, τόνισε πως το ότι η σύλληψη έγινε λίγο πριν από τη σύνοδο κορυφής του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, δείχνει πως στόχος ήταν να πληγεί η συνάντηση των δύο πλευρών.

Η Ζαχάροβα κατηγόρησε τις αμερικάνικες Αρχές για «πολιτικά παιχνίδια».

Ο Ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ, Ανατόλι Αντόνοφ, τόνισε την Τετάρτη πως η πρεσβεία κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να λυθεί άμεσα το πρόβλημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ