ΚΟΣΜΟΣ

Τορόντο: Δύο οι νεκροί της επίθεσης στην ελληνική συνοικία – Βίντεο ντοκουμέντο με τον ένοπλο

Τορόντο: Δύο οι νεκροί της επίθεσης στην ελληνική συνοικία – Βίντεο ντοκουμέντο με τον ένοπλο
REUTERS/Chris Helgren

Δύο νεκροί - μία γυναίκα και ο δράστης - και μια εννιάχρονη σε κρίσιμη κατάσταση είναι ο νεότερος απολογισμός της επίθεσης που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας (περί τις 22.00, τοπική ώρα) στην ελληνική συνοικία του Τορόντο.

Βίντεο λίγων δευτερολέπτων που κατέγραψε ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες απεικονίζει το μαυροφορεμένο δράστη τη στιγμή που κοντοστέκεται και ανοίγει πυρ κατά όσων βρίσκονταν στο εστιατόριο.

Στη συνέχεια ο ίδιος, στην προσπάθειά του να διαφύγει, αρχίζει να πυροβολεί όποιον βρίσκει μπροστά του.

Λίγα λεπτά μετά, ο ένοπλος έπεσε νεκρός σε ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς.

4E812C9900000578 5981095 Surveillance footage from the scene appeared to capture the shoo a 85 1532324460187

Πηγή: Twitter

Ασθενοφόρα, πυροσβεστικά και περιπολικά έσπευσαν άμεσα στο σημείο όπου βρίσκονται πολλά εστιατόρια, καφέ και καταστήματα.

Σύμφωνα με μαρτυρία δημοσιογράφου «πολλά από τα θύματα κείτονταν σε απόσταση πολλών τετραγώνων» ενώ αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για πάνω από 20 πυροβολισμούς

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην επίθεση. Από τους τραυματίες, μία νεαρή γυναίκα κατέληξε στο νοσοκομείο ενώ σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ένα κορίτσι εννέα χρόνων.

Όπως τόνισε ο επικεφαλής της αστυνομίας του Τορόντο, είναι ακόμη πολύ νωρίς για να γίνει οποιαδήποτε υπόθεση για τα κίνητρα του δράστη.

Σύμφωνα με το Reuters, στο Τορόντο καταγράφεται αύξηση στην ένοπλη βία, με θανάτους κατά 53% περισσότερους σε σχέση με πέρυσι.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, Τζον Τόρι, το Τορόντο έχει πρόβλημα οπλοκατοχής καθώς τα όπλα είναι εύκολα προσβάσιμα και άμεσα διαθέσιμα σε πολλούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ