ΚΟΣΜΟΣ

Νόμιμη η σύλληψη δύο ακόμη μελών των Pussy Riot

Νόμιμη η σύλληψη δύο ακόμη μελών των Pussy Riot
Reuters

Το Δικαστήριο της Μόσχας απεφάνθη ότι είναι νόμιμη η σύλληψη δύο ακόμη μελών του πανκ συγκροτήματος Pussy Riot, που μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο κατά την διάρκεια του τελικού αγώνα ποδοσφαίρου του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου του 2018, ο οποίος διεξάγονταν στο στάδιο «Λουζνικί» της ρωσικής πρωτεύουσας.

Κατά τη διάρκεια του τελικού τέσσερα μέλη του πανκ συγκροτήματος, οι Πιότρ Βερζίλοφ, Όλγα Παχρτούσοβα, Όλγα Κουρατσιόβα και Βερόνικα Νικούλσινα, μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο κατά την διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου, φορώντας στολή αστυνομικού και άρχισαν να τρέχουν.

2018 07 16T201306Z 1358743792 UP1EE7G1K5THL RTRMADP 3 SOCCER WORLDCUP FINAL PITCH INVASION


Πηγή: REUTERS/Sergei Karpukhin

Με τη δράση τους αυτή τα μέλη του πανκ συγκροτήματος Pussy Riot, ζητούσαν την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων, καθώς και να σταματήσουν οι ποινικές διώξεις για αναρτήσεις στο διαδίκτυο και να σταματήσουν οι συλλήψεις στις συγκεντρώσεις. Συνδύασαν τη δράση τους την οποία ονόμασαν «Ο αστυνομικός μπαίνει στο παιγνίδι» με την επέτειο θανάτου του ποιητή Νμτίτρι Πριγκόφ και δημιουργού της ποιητικής συλλογής «Η αποθέωση του αστυνομικού».

Το δικαστήριο Χαμοβνίτσεσκι της Μόσχας στις 16 Ιουλίου είχε καταδικάσει τα μέλη του πανκ συγκροτήματος σε 15 μέρες υποχρεωτική κράτηση, απαγορεύοντας τους να επισκεφθούν αθλητικές εγκαταστάσεις για τρία χρόνια.

Στην φυλακή οι Pussy Riot που εισέβαλαν στον τελικό του Μουντιάλ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ