Σκληρή απάντηση Τουρκίας σε ΗΠΑ: Κανείς δεν μπορεί να μας δίνει διαταγές
Η Τουρκία διαμήνυσε ότι δεν θα «ανεχθεί» καμία «απειλή», αφού ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι θα επιβάλει κυρώσεις σε βάρος της Άγκυρας, εάν ο Αμερικανός πάστορας, που δικάζεται στη χώρα, δεν αφεθεί ελεύθερος από τις τουρκικές αρχές.
«Κανείς δεν μπορεί να δίνει διαταγές στην Τουρκία. Δεν θα ανεχθούμε ποτέ τις απειλές απ’ όπου κι αν προέρχονται» σημείωσε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε μήνυμά του στο Twitter.
«Το Κράτος Δικαίου ισχύει για όλους. Χωρίς καμία εξαίρεση» πρόσθεσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.
Από την πλευρά του, στον απόηχο των δηλώσεων Τραμπ, ο εκπρόσωπος τύπου του τουρκικού ΥΠΕΞ επισήμανε σήμερα ότι η αμερικανική διοίκηση πρέπει να εγκαταλείψει την «άδικη ρητορική» και να επιστρέψει στον «εποικοδομητικό διάλογο».
«Είναι αδύνατο να αποδεχθούμε τα απειλητικά μηνύματα της αμερικανικής διοίκησης, που αγνοεί πλήρως τη συμμαχία και τις φιλικές σχέσεις μεταξύ των χωρών μας» τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου Χάμι Ακσόι, σε μια γραπτή δήλωση.
SPONSORED
Πότε λήγει η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων 2026
01:00
Κοινωνικός τουρισμός για 25.000 συνταξιούχους: Λήγει σήμερα η προθεσμία για υποβολή αιτήσεων
00:30
Eurovision 2026: Πέρασε στον τελικό ο Akylas - Ενθουσίασε κοινό και επιτροπές
00:19
Λιβάνια Ποσειδωνίας, «πυξίδα» το Αμοργόραμα: Προεδρικό Διάταγμα για την προστασία του Αιγαίου
23:59