ΚΟΣΜΟΣ

«Άστεγος πεινάει για επιτυχία»: Μοίρασε βιογραφικά και δέχθηκε 200 προτάσεις για εργασία

«Άστεγος πεινάει για επιτυχία»: Μοίρασε βιογραφικά και δέχθηκε 200 προτάσεις για εργασία
Φωτογραφία Αρχείου Pixabay

Ένας άστεγος άνδρας, ο οποίος έχει σπουδάσει προγραμματισμό, δέχθηκε καταιγισμό προτάσεων για εργασία όταν πήρε την καθοριστική, όπως αποδείχθηκε, γι’ αυτόν απόφαση, να ντυθεί καλά και να μοιράσει το βιογραφικό του στου περαστικούς, αντί να ζητιανεύει για χρήματα ή φαγητό.

Ο 26χρονος David Casarez ξύπνησε το πρωί της Παρασκευής σε ένα παγκάκι του Μάουντεν Βιου της Καλιφόρνια και αποφάσισε να κατευθυνθεί στην πολυσύχναστη Σίλικον Βάλλεϋ, έχοντας μαζί του μία ταμπέλα που είχε φτιάξει μόνος του καθώς και μερικά βιογραφικά του.

Στην ταμπέλα είχε γράψει:

«Άστεγος πεινάει για επιτυχία. Πάρτε ένα βιογραφικό».

Για καλή του τύχη, πέρασε από εκεί η makeup artist, Jasmine Scofiled, η οποία τον έβγαλε φωτογραφία, του μίλησε και ύστερα αποφάσισε να κάνει μία ανάρτηση στο Twitter, η οποία έγινε viral, με παραπάνω από 95.000 κοινοποιήσεις και 145.000 «Μου Αρέσει».

«Σήμερα είδα αυτόν τον νέο άστεγο άνδρα που αντί να ζητιανεύει, ζητούσε από τους ανθρώπους να πάρουν το βιογραφικό του. Εάν κάποιος στη Σίλικον Βάλλεϋ μπορεί να τον βοηθήσει θα ήταν τέλεια. Παρακαλώ κοινοποιήστε για να τον βοηθήσουμε.».

Μετά την άμεση ανταπόκριση του κόσμου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο David δέχθηκε πάνω από 200 προτάσεις για εργασία, ακόμη και από μερικές από τις καλύτερες εταιρείες στον τομέα της τεχνολογίας, όπως η Google.

«Η Google μου έκανε πρόταση. Πολλές ακόμη εταιρείες, όπως η Pandora και πολλές startups επιχειρήσεις. Μου έστειλε και ένας από το Bitcoin.com ο οποίος ήθελε να δει εάν θα μπορώ να εργάζομαι εξ αποστάσεως ή αν θέλω να μετακομίσω στο Τόκιο» δήλωσε ο νεαρός άστεγος στα μέσα.

Απόψε όμως θα επιστρέψω στο παγκάκι μου.

O Casarez δεν ήταν πάντα άτυχος. Έχει πάρει μπάτσελορ στο πανεπιστήμιο του Τέξας και έχει δουλέψει ως προγραμματιστής. Όλα αυτά μέχρι που αποφάσισε να πάει στην Καλιφόρνια για να ακολουθήσει το όνειρό του: να δημιουργήσει τη δική του επιχείρηση.

Δυστυχώς δεν τα κατάφερε, αλλά όπως φαίνεται τώρα έχει μία δεύτερη ευκαιρία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ