Στους 82 αυξήθηκαν οι νεκροί του προσωρινού ακόμα απολογισμός του σεισμού των 7 βαθμών που σημειώθηκε την Κυριακή στη νήσο Λόμποκ της Ινδονησίας, σύμφωνα με τις νεότερες δηλώσεις αξιωματούχων της υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών.

Όπως διευκρίνισε η υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από διάφορα κτίρια και μεταφέρθηκαν σε καταφύγια σε ανοικτούς χώρους.

Ανάμεσα στα θύματα υπάρχει ένα παιδάκι ενός έτους και ένα 72χρονο πρόσωπο με τους τραυματίες να ανέρχονται σε 52.

Η Γεωλογική Υπηρεσία των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότιτο επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε σε χερσαία περιοχή,στη νήσο Λομπόκ, παρότι οι αρχικές πληροφορίες το τοποθετούσαν στη θαλάσσια περιοχή κοντά στις ακτές του. Το εστιακό του βάθος ήταν 10 χιλιόμετρα.

Η υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών της χώρας κάλεσε τον κόσμο να μείνει μακριά από τη θάλασσα και τις παραλίες. Ωστόσο, η προειδοποίηση για τσουνάμι με κύματα που θα έφθαναν το μισό μέτρο, η οποία εκδόθηκε αμέσως μετά τον σεισμό, ήρθη γρήγορα.

Αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι οι ταξιδιώτες στα διεθνή αεροδρόμια του Μπαλί και του Λομπόκ πανικοβλήθηκαν και ότι σημειώθηκαν περιορισμένης έκτασης ζημιές στα κτίρια, αλλά δεν επηρεάστηκε η λειτουργία τους.

Ο σεισμός έγινε αισθητός για μερικά δευτερόλεπτα στο Μπαλί, όπου οι άνθρωποι βγήκαν έξω από σπίτια, ξενοδοχεία και εστιατόρια και άρχισαν να τρέχουν στους δρόμους.

Πριν από μια εβδομάδα, σεισμός 6,4 βαθμών στοίχισε τη ζωή σε 14 ανθρώπους στο Λομπόκ και εγκλώβισε προσωρινά εκατοντάδες τουρίστες στις πλαγιές ενός ηφαιστείου.

Διαβάστε επίσης
Δες τον κόσμο μέσα από το φακό του CNN Greece. Ακολούθησέ μας στο Instagram!