ΚΟΣΜΟΣ

Η Κίνα «φιμώνει» ξανά τον Γουίνι, το αρκουδάκι

Η Κίνα «φιμώνει» ξανά τον Γουίνι, το αρκουδάκι
IMDb

Η Κίνα αποφάσισε να «φιμώσει» για ακόμη μια φορά τον Γουίνι το αρκουδάκι, αφού απαγόρευσε την κυκλοφορία της νέας ταινίας του Christopher Robin, η οποία αφηγείται την ιστορία της προσωπικότητας που δημιούργησε ο συγγραφέας AA Milne.

Η νέα απαγόρευση προέκυψε από το γεγονός πως οι άνθρωποι στην Κίνα κοροϊδεύουν τον πρόεδρό τους, Σι Τζινπίνγκ, συγκρίνοντάς τον με τον Γουίνι. Παρόλα αυτά, η κινεζική κυβέρνηση φαίνεται πως δεν γέλασε...

Όλα ξεκίνησαν το 2013 όταν ο Σι Τζινπίνγκ επισκέφθηκε τις Ηνωμένες Πολιτείες για να συναντηθεί με τον Μπαράκ Ομπάμα και το διαδίκτυο γέλασε τόσο πολύ με τη στιγμή που περπατούσαν δίπλα - δίπλα, που αποφάσισε να τους συγκρίνει με τον Γουίνι και τον Τίγρη.

Το επόμενο έτος, ο Κινέζος πρόεδρος συγκρίθηκε για άλλη μια φορά με τον αρκούδο, με αφορμή τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε, ο οποίος παρομοιάστηκε με τον Γκαρή από τους χρήστες του διαδικτύου.

Όταν οι παρομοιάσεις αυτές άρχισαν να γίνονται viral, η κινεζική κυβέρνηση αποφάσισε να σβήσει τις εικόνες που κορόιδευαν τον Σι Τζινπίνγκ. Μάλιστα, ο ιστότοπος του HBO μπλοκαρίστηκε, μετά από αστείο του κωμικού John Oliver σχετικά με τη δυσαρέσκεια του προέδρου προς τον Γουίνι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ