«Μάχη» με τον καρκίνο του μαστού δίνει η Άσμα αλ-Άσαντ
Πηγή: Syrian Presidency

Η πρώτη κυρία της Συρίας Άσμα αλ-Άσαντ, έχει αρχίσει θεραπεία για τα πρώτα στάδια καρκίνου του μαστού, όπως ανακοινώθηκε από συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Φωτογραφία, που δόθηκε στη δημοσιότητα από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA και τη συριακή προεδρία, εικονίζει την 42χρονη Άσμα αλ-Άσαντ, με ορό, να χαμογελά και να κάθεται δίπλα στον σύζυγό της, σ' ένα δωμάτιο που μοιάζει με θάλαμο νοσοκομείου.

«Η Άσμα αλ-Άσαντ αρχίζει τον πρώτο κύκλο της θεραπείας για κακοήθη όγκο του μαστού ο οποίος ανακαλύφθηκε σε αρχικό στάδιο», αναφέρεται σε δήλωση που εκδόθηκε από τον λογαριασμό της προεδρίας στο Telegram.

 

 

Η Άσμα αλ-Άσαντ γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λονδίνο από Σύρους γονείς και εργαζόταν σε τράπεζα επενδύσεων. 

Κατά την διάρκεια οικογενειακών διακοπών στην Συρία γνώρισε τον Μπασάρ αλ Άσαντ. Όταν εκείνος πήγε στη βρετανική πρωτεύουσα για να σπουδάσει Ιατρική το ειδύλλιο φούντωσε.

Ερωτεύτηκαν τρελά και όταν ο Άσαντ κλήθηκε να αναλάβει τα ηνία της χώρας, μετά τον θάνατο του μεγαλύτερου αδελφού του το 2000, εκείνη εγκατέλειψε την πολλά υποσχόμενη καριέρα της στα χρηματο-οικονομικά, τον παντρεύτηκε και τον ακολούθησε στη Συρία.

Διαβάστε επίσης
Δες τον κόσμο μέσα από το φακό του CNN Greece. Ακολούθησέ μας στο Instagram!