Ντάκος ο διεθνής: «Ιδανικό καλοκαιρινό σνακ», σύμφωνα με την Der Standard
«Λαντουριστό» για τους Λασιθιώτες, «κουκουβάγια» για τους Χανιώτες ή, για τους πολλούς, «ντάκος»: Όπως και να τον πει κανείς, αποδεικνύεται πολύ πιο δημοφιλής απ’ό,τι ίσως πιστεύουμε, με την αξία του να αναγνωρίζεται πέρα από τα όρια όχι μόνο της Κρήτης αλλά και της Ελλάδας.
Κάπως έτσι, λοιπόν, η στήλη γαστρονομίας της αυστριακής εφημερίδας Der Standard προτείνει τον ντάκο ως το ιδανικό, λαχταριστό σνακ για τις ζεστές μέρες του θέρους.
Στη σελίδα με τις συνταγές γίνεται μία σύντομη αναφορά στην ιστορία του κρητικού παξιμαδιού, που ήταν αρχικά το φαγητό των φτωχών στην Ελλάδα, όπως αναφέρεται.
Στη συνέχεια σημειώνεται ότι ο ντάκος, το παξιμάδι από κριθάρι, προσφέρεται σε όλα τα εστιατόρια της Κρήτης και ότι στη Βιέννη πωλείται σε ελληνικά delicatessen.
«Αν σας αρέσει ακόμα πιο αυθεντικό, μπορείτε να το ψήσετε μόνοι σας. Δεν είναι πολύ δύσκολο και διατηρείται πολλές μέρες» αναφέρεται μεταξύ άλλων στο άρθρο, το οποίο ακολουθεί τα βήματα προετοιμασίας της κλασικής συνταγής.
Στην Κρήτη, ο ντάκος σερβίρεται συνήθως με τη μυζήθρα, ένα τυρί κρέμα από αιγοπρόβειο γάλα. Ως εναλλακτική λύση μπορείτε επίσης να θρυμματίσετε φέτα σε ώριμες ντομάτες.
Η συνταγή που παρατίθεται είναι με πρόβειο τυρί brimsen ή φέτα, ελιές καλαμών, ελαιόλαδο και ρίγανη.
Το Ισραήλ θα επιστρέψει στη Γάζα «την κατάλληλη στιγμή» υπόσχεται ο υπουργός Άμυνας Κατζ
15:41
Δήμος Αθηναίων: Πρόστιμα άνω των 19.000 σε καταστήματα για κάπνισμα και αλκοόλ σε ανήλικους
15:32
Υπόθεση Επστάϊν: Τη δημοσιοποίηση όλων των αρχείων που τον αφορούν ζητά ο Μπιλ Κλίντον
15:23
Αγωγή 400.000 σε βάρος του Κέβιν Κόστνερ για τα... ακριβά του κοστούμια
15:14