ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Απομακρύνθηκαν 1.600 κατασκηνωτές λόγω πλημμυρών

Γαλλία: Απομακρύνθηκαν 1.600 κατασκηνωτές λόγω πλημμυρών
EPA/YOAN VALAT/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περίπου 1.600 ανθρώπους απομάκρυναν εκατοντάδες διασώστες με την από αέρος συνδρομή ελικοπτέρων από τη νότια Γαλλία, που πλήττεται από σφοδρές βροχοπτώσεις, οι οποίες προκάλεσαν νέες πλημμύρες.

Περισσότερο επλήγη η περιοχή Γκαρ, όπου 119 παιδιά, πολλά εκ των οποίων από τη Γερμανία, απομακρύνθηκαν από κατασκήνωση στο Σεν-Ζιλιέν-ντε-Πεϊρολά, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ.

Στην Γκαρ απομακρύνθηκαν συνολικά 750 άνθρωποι, κυρίως από κατασκηνώσεις, όπως δήλωσε στο ειδησεογραφικό κανάλι της Γαλλίας BFM-TV ο ανώτατος αξιωματούχος της περιοχής Τιερί Ντουσέ.

Σωστικά συνεργεία, ανάμεσά τους και δύτες, «χτένισαν» την περιοχή αναζητώντας έναν άνδρα που αγνοούνταν. Το BFM-TV μετέδωσε ότι πρόκειται για έναν 70χρονο Γερμανό, ο οποίος εκφράζονται φόβοι ότι έχει παρασυρθεί από τα νερά μαζί με το φορτηγάκι του.

Ωστόσο, ο Ντουσέ είπε ότι κανένας δεν γνωρίζει με βεβαιότητα αν ο άνδρας βρισκόταν μέσα στο φορτηγό του την ώρα εκείνη.

Τέσσερα παιδιά από τη Γερμανία νοσηλεύονται με υποθερμία στο Μπανιόλ-σιρ-Σεζ, μια πόλη στις όχθες του ποταμού Σεζ, είπε ο Ντουσέ.

«Κανένας μας δεν έχει βαλίτσες. Έχουμε μόνο ό,τι φοράμε», είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό France Info, η Ρίτα Μάουερσμπεργκερ, μια επισκέπτρια από τη Γερμανία, η οποία βρίσκεται ανάμεσα στους κατασκηνωτές που βρήκαν καταφύγιο σε έναν κλειστό χώρο της περιοχής στο Σεν-Ζιλιέν-ντε-Πεϊρολά.

Περισσότεροι από 400 πυροσβέστες και άνδρες της χωροφυλακής, πολλοί εκ των οποίων εστάλησαν ως ενισχύσεις από άλλες περιοχές, βοήθησαν στην επιχείρηση εκκένωσης, χρησιμοποιώντας ελικόπτερα για τον εντοπισμό των κατασκηνώσεων και κάποιες φορές πραγματοποιώντας διασώσεις.

Πολλοί δρόμοι στην περιοχή παραμένουν αποκλεισμένοι. Οι Αρχές προειδοποίησαν τους κατοίκους ότι οι πλημμύρες θα αργήσουν να υποχωρήσουν και ότι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ