ΚΟΣΜΟΣ

Μαλαισία: 11χρονη εξαναγκάστηκε σε γάμο με έναν 41χρονο

Μαλαισία: 11χρονη εξαναγκάστηκε σε γάμο με έναν 41χρονο
Φωτογραφία Αρχείου EPA/PIYAL ADHIKARY/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ένα 11χρονο κορίτσι από την Ταϊλάνδη εξαναγκάστηκε να παντρευτεί έναν 41χρονο Μαλαισιάνο. Περίπου δύο μήνες μετά τον γάμο το παιδί επέστρεψε στη χώρα του και παραδόθηκε στις κοινωνικές υπηρεσίες, που προσπαθούν να επουλώσουν τα ψυχικά του τραύματα.

Η μικρή αναγκάστηκε να παντρευτεί τον κατά 30 χρόνια μεγαλύτερό της άντρας τον Ιούνιο. Στην Μαλαισία επιτρέπονται οι γάμοι μουσουλμάνων οι οποίοι είναι κάτω των 16 ετών, όταν δίνει την έγκρισή του το θρησκευτικό δικαστήριο.

Η 11χρονη γεννήθηκε στην Ταϊλάνδη, όμως οι γονείς της εργάζονταν στην Μαλαισία, όπου έλαβε χώρα ο γάμος. Να σημειωθεί πως ήταν η τρίτη φορά που νυμφευόταν ο 41χρονος.

Μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης του γάμου του παιδιού, ξέσπασαν μαζικές αντιδράσεις που ζητούσαν την επίλυση του σοβαρού ζητήματος.

Το παιδί επέστρεψε στην Ταϊλάνδη ύστερα από την έντονη πίεση που άσκησαν τοπικά μέσα της Μαλαισίας, σύμφωνα με τοπικό κυβερνήτη.

Σύμφωνα με τον ίδιο ο γάμος δεν αναγνωριζόταν στην γενέτειρα του παιδιού, όμως έγινε ύστερα από συγκατάθεση των γονέων της και μετά από άδεια του τοπικού ισλαμικού συμβουλίου.

«Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα (σ.σ. για να ακυρώσουμε τον γάμο) γιατί έγινε με βάση τον θρησκευτικό νόμο», σημείωσε ο ίδιος αξιωματούχος, όπως αναφέρει το SkyNews.

O 41χρονος γαμπρός, ο οποίος είναι έμπορος, έλαβε πρόστιμο άγνωστης αξίας και θα είναι αντιμέτωπος με εξάμηνη ποινή φυλάκισης, εάν διαπιστωθεί πως δεν είχε λάβει άδεια από τις Αρχές της Μαλαισίας για να τελεστή ο γάμος.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι ο γάμος ήταν νόμιμος και πως οι γονείς της 11χρονης είχαν συμφωνήσει. Μάλιστα τόνισε πως ο γάμος θα νομιμοποιούνταν όταν η μικρή έκλεινε τα 16, ενώ έως τότε θα έμενε με τους γονείς της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ