ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί η Άνγκελα Μέρκελ είναι το Πρόσωπο Της Χρονιάς για το ΤΙΜΕ

Γιατί η Άνγκελα Μέρκελ είναι το Πρόσωπο Της Χρονιάς για το ΤΙΜΕ
ΤΙΜΕ Μagazine

“H πιο ισχυρή ηγέτης στην Ευρώπη είναι μια πρόσφυγας”. Με αυτή τη φράση ξεκινάει το TIME Magazine το αφιέρωμα του στη γυναίκα που ανέδειξε σε Πρόσωπο της Χρονιάς για το 2015.

“H Άνγκελα Mέρκελ προέρχεται από τη Λαοκρατική Δημοκρατία της Γερμανίας που δεν ήταν ούτε δημοκρατική ούτε λαοκρατική, ήταν ένα οργουελικό horror show” συνεχίζει η Νάνσι Γκιμπς συντάσσοντας ακόμη ένα προφίλ για τη ντροπαλή κόρη ενός λουθηρανού πάστορα που “γλίστρησε μέσα στην πολιτική”.

"Λυγίζουν" τη Σιδηρά Κυρία οι πρόσφυγες

“Κανένας άλλος ηγέτης της Δύσης δεν έχει ενηλικιωθεί πίσω από ένα φράκτη, κάτι που χάρισε στη Μέρκελ μια σπάνια εκτίμηση για τη γοητεία της ελευθερίας και όλους τους κινδύνους που είναι πρόθυμοι να αντιμετωπίσουν οι άνθρωποι για να την αποκτήσουν” λέει το περιοδικό.

“To στυλ που έχει υιοθετήσει στην πολιτική της είναι να μην έχει στυλ. Να μην έχει χάρη” ισχυρίζεται η Γκιμπς και εξαίρει τη δύναμη που τη διακρίνει, την επιστημονική της αφοσίωση στα δεδομένα.

“Σε καιρούς που σχεδόν ολόκληρος ο κόσμος βρίσκεται σε οργισμένη διαμάχη για τα όρια ασφάλειας και ελευθερίας, η καγκελάριος ζητάει πολλά από τους πολίτες της, και μέσω αυτών, από όλους μας. Μας ζητάει να είμαστε φιλόξενοι, να μη φοβόμαστε”.

Ολόκληρη η επιχειρηματολογία πίσω από την επιλογή εδώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ