ΚΟΣΜΟΣ

Λονδίνο: Αυτοκίνητο έπεσε στα οδοφράγματα έξω από το Κοινοβούλιο-Αναφορές για τραυματίες

Λονδίνο: Αυτοκίνητο έπεσε στα οδοφράγματα έξω από το Κοινοβούλιο-Αναφορές για τραυματίες
REUTERS/Hannah McKay

Πεζοί τραυματίστηκαν όταν ένα αυτοκίνητο προσέκρουσε στα οδοφράγματα που έχουν στηθεί έξω από το κτίριο του βρετανικού κοινοβουλίου στο Λονδίνο, το πρωί της Τρίτης, γεγονός που προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση των Αρχών, με ένοπλους αστυνομικούς να σπεύδουν στο σημείο και να συλλαμβάνουν τον οδηγό.


Προς το παρόν οι αστυνομικές Αρχές δεν κάνουν αναφορά για το κατά πόσο το περιστατικό συνδέεται με τρομοκρατία, καθώς οι έρευνες είναι σε εξέλιξη.

«Ο οδηγός του αυτοκινήτου συνελήφθη από τους αστυνομικούς που έσπευσαν στο σημείο. Τραυματίστηκαν άνθρωποι που βρίσκονταν στην περιοχή», αναφέρει η αστυνομία, σημειώνοντας ότι δυνάμεις της παραμένουν επί τόπου.

«Σε αυτό το στάδιο, οι αστυνομικοί δεν θεωρούν ότι η ζωή κάποιου από τους τραυματίες βρίσκεται σε κίνδυνο. Η περιοχή έχει αποκλεισθεί για να διευκολυνθούν οι έρευνες. Ο σταθμός Γουέστμινστερ του μετρό είναι κλειστός», αναφέρει σε ανάρτησή της στο Twitter η αστυνομία.

Βίντεο που μοιράστηκαν οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τους βαριά οπλισμένους αστυνομικούς να περικυκλώνουν το βρετανικό κοινοβούλιο και να αποκλείουν την περιοχή.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι άκουσαν ένα δυνατό «μπαμ» και είδαν έναν ασημί αυτοκίνητο να πέφτει στις μπάρες στις 7.30 τοπική ώρα.

Η βρετανική πρωτεύουσα έχει γίνει στόχος επιθέσεων που συνδέονται με τρομοκρατία αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια, με την πρώτη να καταγράφεται τον Μάρτιο του 2017, όταν ένας 52χρονος σκότωσε τέσσερις πολίτες στη γέφυρα του Γουέστμινστερ και στη συνέχεια σκότωσε με μαχαίρι έναν άοπλο αστυνομικό κοντά στη βρετανική βουλή, πριν πέσει νεκρός από αστυνομικά πυρά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ