Ανάρπαστη η αγγελία εργασίας σε ελληνικό νησί
Πηγή: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Η αγγελία που έγινε viral προ ολίγων ημερών και ζητούσε κάποιον για να φροντίζει 70 γάτες, προσφέροντάς του μισθό, διαμονή, αυτοκίνητο και μία εκπληκτική θέα στο Αιγαίο, έμοιαζε με όνειρο και όπως ήταν αναμενόμενο έγινε... ανάρπαστη με χιλιάδες υποψήφιους να στέλνουν τα βιογραφικά τους για να τη διεκδικήσουν.

Διαβάστε επίσης

Περίπου 1.000 Βρετανοί έστειλαν αιτήσεις για τη θέση εργασίας, την οποία είχε κοινοποιήσει η Joan Bowell, ιδιοκτήτρια του καταφύγιου. Σύμφωνα με την Telegraph, τα εισερχόμενα μηνύματά της στο Facebook πήραν «φωτιά» από φιλόζωους, οι οποίοι προσπαθούσαν να την πείσουν πως είναι «υπεύθυνοι, αξιόπιστοι, ειλικρινείς και πρόθυμοι» άνθρωποι.

Ο συνολικός αριθμός των βιογραφικών αγγίζει τις 3.000 και οι αιτήσεις προέρχονται από κτηνιάτρους, γιατρούς, ακόμη και πρόσφυγες, οι οποίοι δηλώνουν παραπάνω από πρόθυμοι για να αναλάβουν τη θέση της κυρίας και του κυρίου Bowell, που ζουν στο νησί της Σύρου τα τελευταία επτά χρόνια.

Εκεί που ξεκίνησαν όλα

Όλα ξεκίνησαν όταν το ζευγάρι άρχισε να βοηθάει γατάκια που έβρισκε πεταμένα σε κάδους, άρρωστα ή τραυματισμένα, παίρνοντάς τα σπίτι τους και με τη βοήθεια κτηνιάτρων του νησιού προσπαθούσαν να τα σώσουν.

Έπειτα ξεκίνησαν να τους κάνουν στειρώσεις και ό,τι χειρουργείο χρειαζόταν η κάθε γάτα αναλόγως με την κατάσταση υγείας της.

«Πλέον δύσκολα θα δεις ταλαιπωρημένες γάτες στη Σύρο. Όλα ξεκίνησαν εδώ» δηλώνει ο κ. Bowell.

Η σύζυγός του, Joan, είναι αυτή που ξεκίνησε τη λειτουργία του καταφυγίου “God’s Little People Cat Rescue”. Για να καταφέρει να τα βγάλει πέρα, είχε δημιουργήσει μία σελίδα στο Facebook ζητώντας από φιλόζωους τη στήριξή τους.

«Ξαφνικά, ανήρτησε την αγγελία, έγινε viral και μας πλησίασαν άνθρωποι από όλον τον κόσμο» αναφέρει ο κ. Bowell.

Το ζευγάρι σκοπεύει να επιστρέψει στη Νέα Υόρκη λόγω υποχρεώσεων. Για τον λόγο αυτό, ψάχνουν ανθρώπους που θα μπορούν να αναλάβουν τα καθήκοντά τους.

Ανάμεσα στα χιλιάδες μηνύματα, υπήρξαν και αυτά που κέντρισαν το ενδιαφέρον των δύο Βρετανών λίγο παραπάνω: «Πάντα ήθελα να ζήσω σε ένα ελληνικό νησί» ή «Είμαι ο άνθρωπός σας» ή ακόμη και μηνύματα επιφύλαξης «Ποιος είναι πίσω από όλο αυτό;» και ζητούσαν παραπάνω πληροφορίες σχετικά με τη φιλοσοφία του καταφυγίου.

«Αυτά ήταν που μας τράβηξαν την προσοχή».

Η θέση εργασίας προσφέρει μισθό 600 ευρώ, πληρωμένους λογαριασμούς, διαμονή, πληρωμένα έξοδα κτηνιάτρου και ξεκινάει την 1η του Νοέμβρη, αφού πρώτα θα έχει προηγηθεί εθελοντική εργασία δύο εβδομάδων.

Η αγγελία για δουλειά σε ελληνικό νησί που έγινε viral


Διαβάστε επίσης

Διαιτητής ξέχασε το νόμισμά του και αποφάσισε τη σέντρα με... «πέτρα, μολύβι, χαρτί»

«Η πιο ακριβή νύφη του Νότιου Σουδάν»: Αντιδράσεις για τη... δημοπρασία 17χρονης μέσω Facebook

Βρετανός έχασε τη ζωή του από λύσσα – Τον δάγκωσε γάτα στο Μαρόκο

«Ήμουν ερωτευμένος μαζί της πάντα»: Ιάπωνας παντρεύτηκε τρισδιάστατο ολόγραμμα