ΚΟΣΜΟΣ

Ο χορός του Πούτιν με την Αυστριακή ΥΠΕΞ

Ο χορός του Πούτιν με την Αυστριακή ΥΠΕΞ
Roland Schlager/Pool via Reuters

Στον γάμο της υπουργού Εξωτερικών της Αυστρίας, Κάριν Κνάισλ παρευρέθει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πριν το ταξίδι του στις Βρυξέλλες. 

Η γαμήλια τελετή έγινε στο κρατίδιο της Στυρίας, σ' ένα χωριό στα περίχωρα του Γκρατς, και ο πρόεδρος Πούτιν είναι ανάμεσα στους 100 προσκεκλημένους μεταξύ των οποίων ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κούρτς και ο ακροδεξιός αντικαγκελάριος, Χάιντς Κρίστιαν Στράχε.

Για την προστασία των υψηλών προσκεκλημένων επιστρατεύτηκε η επίλεκτη ομάδα των ειδικών δυνάμεων της Αυστρίας γνωστή με την επωνυμία «Κόμπρα».

Ο πρόεδρος της Ρωσίας πρόσφερε στην Κνάισλ μια ανθοδέσμη και στη συνέχεια χόρεψε μαζί της, τραβώντας τα βλέμματα.

Όπως έγινε νωρίτερα γνωστό από διπλωματικές πηγές της Αυστρίας, τις οποίες επικαλείται το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA, το δώρο του Πούτιν στους νεόνυμφους είναι ένα χορωδιακό συγκρότημα 10 κοζάκων μουσικών.

Η παρουσία πάντως του Ρώσου προέδρου στον γάμο της Κάριν Κνάισλ έχει προκαλέσει την αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης στην Αυστρία, που αναφέρονται με τρόπο δηκτικό στην επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Πώς μπορεί η Αυστρία να είναι ένας γεφυροποιός και ένας ειλικρινής μεσολαβητής κατά τη διάρκεια της προεδρίας της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όταν η υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας και ο καγκελάριος παίρνουν τόσο εμφανώς θέση;» διερωτήθηκε ο σοσιαλδημοκράτης βουλευτής Αντρέας Σίντερ στις δηλώσεις που έκανε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ