ΚΟΣΜΟΣ

Σημάδια ζωής έδωσε ο ηγέτης του ΙSIS Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκνταντί

Σημάδια ζωής έδωσε ο ηγέτης του ΙSIS Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκνταντί
REUTERS/Social Media Website via Reuters TV

Σημάδια ζωής φαίνεται πως έδωσε μετά από έναν ολόκληρο χρόνο ο ηγέτης του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκνταντί, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Σε ένα ηχογραφημένο μήνυμα που εμφανίστηκε στο al-Furqan, τον ενημερωτικό ιστότοπο των τζιχαντιστών, ο αλ Μπαγκνταντί ζητά από τους υποστηρικτές του να μην εγκαταλείψουν τον «αγώνα».

«Για τους μουτζαχεντίν, η κλίμακα της νίκης ή της ήττας δεν συνδέεται με μια πόλη ή ένα χωριό που κλέβεται ούτε σχετίζεται με το ποιος έχει αεροπορική υπεροχή, διηπειρωτικούς πυραύλους ή “έξυπνες” βόμβες» αναφέρει το ηχογραφημένο μήνυμα.

Το Reuters υπογραμμίζει ότι μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να επιβεβαιώσει ότι η φωνή του ηχογραφημένου μηνύματος ανήκει όντως στον ηγέτη του ISIS.

To 2017 διακινήθηκαν πληροφορίες ότι ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους ήταν νεκρός. Την ανακοίνωση είχε κάνει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αλλά Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν είχαν επιβεβαιώσει ποτέ επίσημα την είδηση.

Μάλιστα, όπως έχει γίνει γνωστό έκτοτε, οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες δεν έχουν σταματήσει ούτε στιγμή να αναζητούν τον αλ Μπαγκνταντί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ