Νέο μακελειό στην Υεμένη με 20 νεκρά παιδιά
Πηγή: REUTERS/Naif Rahma

Τουλάχιστον 26 άμαχοι, ανάμεσα τους 20 παιδιά, σκοτώθηκαν σε πυραυλικό πλήγμα της αεροπορίας της στρατιωτικής συμμαχίας υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας στην επαρχία Χοντάιντα, στη δυτική Υεμένη, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας των σιιτών ανταρτών Χούθι.

Ο Γιούσεφ αλ Χαντίρι, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας των Χούθι — οι οποίοι υποστηρίζονται από το Ιράν — δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο ότι η αεροπορική επιδρομή έγινε στην περιοχή Αλκούι, στο διαμέρισμα Ντουράιμι της επαρχίας Χοντάιντα, και στοχοθέτησε ένα όχημα με το οποίο άμαχοι προσπαθούσαν να φύγουν από την περιοχή.

Σύμφωνα με τον Αλ Χαντίρι, σκοτώθηκαν 20 παιδιά, πέντε γυναίκες και ο οδηγός. Κατά τον εκπρόσωπο, τα θύματα προσπαθούσαν να φύγουν από την περιοχή Αλκούι έπειτα από μια επιδρομή η οποία έπληξε ένα σπίτι τη νύχτα της Τετάρτης με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις άμαχοι και να τραυματιστούν άλλοι δύο.

Κάτοικοι της περιοχής, που απέχει περίπου 20 χιλιόμετρα από την πόλη Χοντάιντα, όπου βρίσκεται το κυριότερο λιμάνι της Υεμένης, στην Ερυθρά Θάλασσα, επιβεβαίωσαν στο Γερμανικό Πρακτορείο ότι όλα τα θύματα ήταν άμαχοι.

Δεν έχει υπάρξει καμιά επίσημη ανακοίνωση από τη συμμαχία υπό την ηγεσία του Ριάντ για τον ισχυρισμό αυτό της κυβέρνησης των σιιτών ανταρτών. Ωστόσο, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων WAM των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ενός κράτους που αποτελεί πυλώνα της στρατιωτικής συμμαχίας, μετέδωσε ότι οι Χούθι εκτόξευσαν βαλλιστικό πύραυλο που είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν άμαχοι στην Αντ Ντουράιμι.

Διαβάστε επίσης