ΚΟΣΜΟΣ

Στο εδώλιο 32 χρόνια μετά ο «δολοφόνος του Γκόλντεν Στέιτ»

Στο εδώλιο 32 χρόνια μετά ο «δολοφόνος του Γκόλντεν Στέιτ»
REUTERS/Fred Greaves

Ενώπιον των δικαστικών Αρχών της Καλιφόρνια θα βρεθεί ο James DeAngelo, ο φερόμενος κατά συρροήν δολοφόνος του Γκόλντεν Στέιτ.

Σύμφωνα με τις Αρχές, όπως αναφέρει το CNNi, ο 72χρονος σήμερα DeAngelo είναι ο δράστης μίας σειράς δολοφονικών επιθέσεων και βιασμών που έγιναν σε μία περίοδο 11 ετών από το 1975 έως το 1986 στην Καλιφόρνια.

Η αστυνομία του έδωσε το ψευδώνυμο «δολοφόνος του Γκόλντεν Στέιτ». Διώκεται για 13 δολοφονίες και ισάριθμες κατηγορίες για απαγωγές με την πρόθεση ληστείας.

Ο ειδικός εισαγγελέας της κομητείας Βεντούρα, Gregory Totten, υπογράμμισε ότι οι Αρχές είναι αποφασισμένες να αποδώσουν δικαιοσύνη στα θύματα του δολοφόνου και τις οικογένειές τους.

Ο DeAngelo θα εκπροσωπηθεί από την Diane Howard, η οποία ορίστηκε από το κράτος. «Θέλω να βεβαιωθώ πως ο πελάτης μου θα έχει μία δίκαιη δίκη», τόνισε η Howard.

Ο φερόμενος ως δράστης είναι πρώην αστυνομικός και είχε υπηρετήσει στον πόλεμο του Βιετνάμ.

Η αστυνομία κατάφερε να φτάσει στα ίχνη του, δεκαετίες μετά τη δολοφονική του δράση, χρησιμοποιώντας στοιχεία DNA.

Ο DeAngelo κρατείται στην απομόνωση των φυλακών του Σακραμέντο. Οι Αρχές θεωρούν ότι μπορεί να στοχοποιηθεί λόγω της φύσης των κατηγοριών που αντιμετωπίζει.

Με πληροφορίες από: Golden State Killer suspect to be tried in one trial in Sacramento, by Darran Simon, Cheri Mossburg and Paul Vercammen, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ