ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Κλειδώθηκε το μωρό της μέσα στο αυτοκίνητο και οι Αρχές αρνήθηκαν να βοηθήσουν

ΗΠΑ: Κλειδώθηκε το μωρό της μέσα στο αυτοκίνητο και οι Αρχές αρνήθηκαν να βοηθήσουν
Φωτογραφία Αρχείου Pixabay

Μία μητέρα αναγκάστηκε να δράσει μόνη της όταν το δύο μηνών παιδί της εγκλωβίστηκε κατά λάθος στο  αυτοκίνητο της οικογένειας και η γραμμή έκτακτης ανάγκης 911, αρνήθηκε να στείλει βοήθεια.

Η Lacey Guyton μοιράστηκε την ιστορία της σε ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, η οποία έγινε viral. Στη δημοσίευση ανέφερε πως η σχεδόν νεογέννητη κόρη της, Raina, κλειδώθηκε κατά λάθος μέσα στο αμάξι, μαζί με τα κλειδιά. Η οικογένεια βρισκόταν στο Γουότερφορντ του Μίσιγκαν.

«Όταν πήγαινα προς την πόρτα του αυτοκινήτου μου, άκουσα όλες τις πόρτες να κλειδώνουν και θυμήθηκα πως το “έξυπνο” κλειδί ήταν μέσα στην τσάντα με τις πάνες της μικρής. Πάτησα το κουμπί στο πόμολο της πόρτας, αλλά δεν άνοιξε. όπως θα έπρεπε. Τότε απλά πάγωσα».

Αμέσως είπε στην γιαγιά της να καλέσει την άμεσο δράση και πήρε ένα «τεράστιο κομμάτι από την άσφαλτο» για να προσπαθήσει να σπάσει τα παράθυρα. Αφού δεν τα κατάφερε, ο παππούς της, της έδωσε ένα ειδικό εργαλείο, αλλά και πάλι δεν μπόρεσε να σπάσει το τζάμι.

Η γραμμή έκτακτης ανάγκης τους είπε πως δεν στέλνουν ποτέ κάποιον για να σπάσει παράθυρα και τους πρότεινε να καλέσουν μία εταιρεία ρυμούλκησης.

«Δεν είχα χρόνο να περιμένω για ρυμούλκηση καθώς το μωρό μου έκλαιγε και ζεσταινόταν όλο και περισσότερο μέσα στο αυτοκίνητο. Έτσι κάλεσα πίσω το 911 και τους είπα πως το δύο μηνών παιδί μου έχει κλειδωθεί μέσα στο αυτοκίνητο. Τους παρακάλεσα να στείλουν την πυροσβεστική για να σπάσουν το παράθυρο. Δεν με ένοιαζε να ξεκλειδωθεί η πόρτα. Ήθελα απλά να σπάσει το παράθυρο και να βγάλω έξω την κόρη μου».

Το τηλεφωνικό κέντρο της είπε ξανά να καλέσει εταιρεία ρυμούλκησης και προσφέρθηκε να τη συνδέσει με μία… Τότε η μητέρα αναφέρει πως αποφάσισε να ζητήσει στην εταιρεία να πάει αλλά ταυτοχρόνως συνέχιζε να προσπαθεί να σπάσει το παράθυρο.

Όμως, παρά τις προσπάθειες δεν τα κατάφερνε και ξαφνικά το μωρό ηρέμησε και άρχισε να κλείνει τα μάτια του.

«Εκείνη τη στιγμή δεν ήξερα εάν θα κοιμόταν ή εάν το μωρό μου πέθαινε. Το να συνειδητοποιώ πως δεν θα έρθει κανείς να βοηθήσει ήταν το χειρότερο συναίσθημα στον κόσμο».

Τελικά, μετά από δύο δυνατά χτυπήματα, η γυναίκα κατάφερε να σπάσει το πίσω τζάμι του αυτοκινήτου:

«Δεν έχω νιώσει μεγαλύτερη ανακούφιση» ανέφερε στην ανάρτηση, συμπληρώνοντας πως η εταιρεία ρυμούλκησης έφτασε 12 λεπτά μετά τη στιγμή που κατάφερε να βγάλει τη Raina από το όχημα.

Οι Αρχές του Γουότερφορντ ζήτησαν δημοσίως συγγνώμη.

«Θα έπρεπε να είχαμε ανταποκριθεί. Η κοινωνία μας δεν πρέπει να περιμένει τέτοια εξυπηρέτηση από εμάς».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ