Συνάντηση του Πάπα Φραγκίσκου με θύματα σεξουαλικής κακοποίησης
Ο Πάπας Φραγκίσκος συναντήθηκε σήμερα με οκτώ Ιρλανδούς, θύματα σεξουαλικής κακοποίησης που διαπράχθηκε από μέλη του κλήρου και μέλη του προσωπικού καθολικών ιδρυμάτων, ανακοίνωσε το Βατικανό.
Η συνάντηση διήρκεσε μιάμιση ώρα και πραγματοποιήθηκε νωρίς το βράδυ κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψης του πάπα στην Ιρλανδία.
Στους παρευρισκόμενους περιλαμβάνονταν η Μαρί Κόλινς και ο Πολ Ρέντμοντ, από τους επικεφαλής της εκστρατείας καταγγελίας των κρουσμάτων σεξουαλικής κακοποίησης στους κόλπους της καθολικής εκκλησίας. Τα θύματα επεδίωκαν να υπάρξει συνάντηση του Πάπα με τέτοια πρόσωπα τα οποία θα τον έφερναν αντιμέτωπο με τον ρόλο του Βατικανού στην διαχείριση των σκανδάλων.
Ο Πολ Ρέντμοντ, ο οποίος γεννήθηκε σε ένα από τα ιδρύματα "Mother and Baby Homes" και υιοθετήθηκε σε ηλικία 17 ημερών δήλωσε σε ανακοίνωσή του ότι η συνάντηση ήταν εγκάρδια και ήπια και ότι ο Πάπας ζήτησε συγγνώμη για ό,τι συνέβη στα ιδρύματα αυτά.
Μαζωνάκης: Σε απομονωμένα κελιά οι γιατροί στον Κορυδαλλό - Ανακάλεσε την απεργία πείνας ο 58χρονος
17:42
Ποια είναι η 51η Ταξιαρχία Καταδρομών που ανέπτυξε η Άγκυρα απέναντι από τη Σάμο
17:36
52ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤH: Καινοτόμο, νεανικό, ανατρεπτικό
17:30
Ζαχαράκη για το θάνατο μαθήτριας στην Κοζάνη: «Οδυνηρή απώλεια - Ψυχολόγοι από αύριο στο σχολείο»
17:25