ΚΟΣΜΟΣ

Βόρεια Κορέα: Οι ΗΠΑ εκκολάπτουν σχέδιο πολέμου εναντίον μας

Βόρεια Κορέα: Οι ΗΠΑ εκκολάπτουν σχέδιο πολέμου εναντίον μας
KCNA/via REUTERS

Την έντονη ενόχληση της Βόρειας Κορέας έχει προκαλέσει η απόφαση του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, να ακυρώσει την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών του, Μάικ Πομπέο στην Πιονγκγιάνγκ. Χαρακτηριστικό αυτού, είναι οι κατηγορίες που εξαπολύει βορειοκορεατική εφημερίδα προς την Ουάσιγκτον, κατηγορώντας την για «διγλωσσία» και πολεμικό σχέδιο κατά της χώρας.

Συγκεκριμένα, σε δημοσίευμα της εφημερίδας Rodong Sinmun, που ελέγχεται από το καθεστώς του Κιμ Γιογκ Ουν, αναφέρεται πως αμερικάνικες στρατιωτικές μονάδες με βάση την Ιαπωνία σχεδίαζαν μια εναέρια άσκηση με στόχο «την διείσδυσή στην Πιονγκγιάνγκ».

«Τέτοιες πράξεις αποδεικνύουν πως οι ΗΠΑ εκκολάπτουν ένα εγκληματικό σχέδιο να εξαπολύσουν πόλεμο κατά της Βόρειας Κορέας και να διαρπάξουν ένα έγκλημα που απαιτεί μία ανηλεή θεϊκή τιμωρία», γράφει η εφημερίδα, η οποία επικαλείται τις πληροφορίες για την εναέρια άσκηση από μέσο ενημέρωσης της Νότιας Κορέας.

«Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τη διγλωσσία των ΗΠΑ», σημειώνει το δημοσίευμα, επιμένοντας πως οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν επιθέσεις δολοφονίας, την ώρα που συνδιαλέγονται πολιτισμένα με την Πιονγκγιάνγκ.

Ολοκληρώνοντας, το δημοσίευμα, καλεί τις ΗΠΑ να «εγκαταλείψουν το άσκοπο πολιτικό τους στοίχημα» και να υλοποιήσουν τα συμφωνηθέντα της ιστορικής συνάντησης του Κιμ Γιονγκ Ουν με τον Ντόναλντ Τραμπ στη Σιγκαπούρη.

Εκπρόσωπος Τύπου της πρεσβείας των ΗΠΑ στη Σεούλ σημείωσε πως δεν υπάρχει καμία πληροφορία περί της εν λόγω άσκησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ