ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση Φλόριντα: O 24χρονος Ντέιβιντ Κατζ ο δράστης των πυροβολισμών

Επίθεση Φλόριντα: O 24χρονος Ντέιβιντ Κατζ ο δράστης των πυροβολισμών
REUTERS/Joey Roulette

O 24χρονος Ντέιβιντ Κατζ είναι ο δράστης της επίθεσης που σημειώθηκε στο τουρνουά video game Madden 19 NFL, που μεταδιδόταν online από εστιατόριο του Τζάκσονβιλ της Φλόριντα, ανακοίνωσε η αστυνομία, σύμφωνα με το CNNi.

O Κατζ, που συμμετείχε στο τουρνουά ως παίκτης, αγόρασε ένα όπλο το Σάββατο και μία μέρα αργότερα άνοιξε πυρ σκοτώνοντας δύο ανθρώπους. Στη συνέχεια έστρεψε την κάνη προς το μέρος του και αυτοκτόνησε.

Η αστυνομία δεν έχει κάνει καμία ανακοίνωση, ακόμη, για το κίνητρο του 24χρονου.

Ο 24χρονος χρησιμοποίησε τουλάχιστον ένα όπλο κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών, όπως σημείωσε ο τοπικός σερίφης. 9 άτομα τραυματίστηκαν από τα πυρά του, ενώ ακόμη 2 υπέστησαν τραυματισμούς κατά την προσπάθειά τους να διαφύγουν από το σημείο.

Οι τραυματίες νοσηλεύονται και είναι σε σταθερή κατάσταση, σύμφωνα με τον σερίφη.

Η ζωντανή μετάδοση του τουρνουά σταμάτησε μόλις ακούστηκαν οι πρώτοι πυροβολισμοί, όμως αποτυπώθηκαν σε βίντεο οι κραυγές των παρευρισκόμενων που έτρεχαν να σωθούν από τον δράστη.

2018 08 27T003749Z 1290135357 RC1B671DF350 RTRMADP 3 FLORIDA SHOOTING

Πηγή: REUTERS/Joey Roulette

Είμαι ένας από τους καλύτερους παίκτες

Ο Katz που χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο Bread στα παιχνίδια, είχε στο παρελθόν κερδίσει παρόμοια τουρνουά, όπως είπαν άλλοι παίκτες στο CNNi.

Μετά από νίκη του το 2017 ο Κατζ είχε επαινέσει τον εαυτό του, τονίζοντας πως «προσωπικά θεωρώ ότι είμαι ένας από τους καλύτερους παίκτες».

Με πληροφορίες από: Two killed in shooting at Jacksonville video game tournament, by Eric Levenson, AnneClaire Stapleton and Darran Simon, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ