Γιούνκερ: Η Κομισιόν θα προτείνει σήμερα την κατάργηση της χειμερινής ώρας
Την κατάργηση της χειμερινής ώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα προτείνει σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
«Θα το αποφασίσουμε σήμερα» στην Κομισιόν, δήλωσε ο Γιούνκερ μιλώντας στον γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό ZDF, επισημαίνοντας ότι στόχος είναι να παραμείνει σε ισχύ μόνιμα η θερινή ώρα.
«Κάναμε δημόσια διαβούλευση» για το θέμα από τις αρχές Ιουλίου ως τα μέσα Αυγούστου. «Εκατομμύρια άνθρωποι απάντησαν και είναι της άποψης ότι στο μέλλον θα πρέπει να είναι κανόνας μόνιμα η θερινή ώρα και θα το πραγματοποιήσουμε», τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν.
«Όταν ρωτάμε τους πολίτες την άποψή τους για ένα θέμα είναι σωστό στη συνέχεια να κάνουμε αυτό που επιθυμούν», πρόσθεσε.
Η τελική απόφαση για την κατάργηση ή μη της χειμερινής ώρας θα ληφθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο στο παρελθόν έχει ταχθεί υπέρ της διατήρησης μόνιμα της θερινής ώρας, και από τα κράτη μέλη της Ε.Ε.
Η αλλαγή από θερινή σε χειμερινή ώρα, που υιοθετήθηκε αρχικά στην Ευρώπη προκειμένου να εξοικονομείται ενέργεια, έχει προκαλέσει αντιπαράθεση τα τελευταία χρόνια, με τους επικριτές της να επισημαίνουν κυρίως τα ψυχολογικά προβλήματα που προκαλεί.
Βολές Νετανιάχου κατά Ευρώπης: Εχει χάσει τις αξίες της - Με τις ΗΠΑ υπερασπιζόμαστε τον κόσμο
22:58
Σε συνεδρίαση στον ΟΗΕ το βέτο Ρωσίας και Κίνας για τα Στενά του Ορμούζ
22:46
CNNi: Νέα συνάντηση εξετάζουν ΗΠΑ και Ιράν την ερχόμενη εβδομάδα
22:35
Εξηγήσεις ζητά από την Ιταλία το Ισραήλ για την καταδίκη των επιθέσεων στο Λίβανο
22:24