Σάλος από την «γυμνή προσευχή» καλλιτέχνιδας σε εκκλησία στη Γαλλία
Πηγή: Twitter

Στα κρατητήρια οδηγήθηκε μια γυναίκα, έπειτα από την… πρωτοβουλία της να ποζάρει γυμνή, φορώντας μόνο ένα μπλε πέπλο στο κεφάλι της, έξω από τον Ιερό Ναό της Παναγίας της Λούρδης στη Γαλλία.

Διαβάστε επίσης

Ο λόγος για την καλλιτέχνη Deborah de Robertis, που το περασμένο Σάββατο στάθηκε εντελώς γυμνή, σε στάση προσεχής, στην είσοδο ενός σπηλαίου, που έχει μετατραπεί σε εκκλησία, καθώς εκεί σύμφωνα με το καθολικό δόγμα εμφανίστηκε η Παρθένος Μαρία.

Η γυμνή παρουσία της προκάλεσε αναστάτωση στους πιστούς που βρέθηκαν εκείνη την ώρα στον Ιερό χώρο, και μάλιστα ένα εξ αυτών παρενέβη προσπαθώντας να καλύψει τη γύμνια της.

Στο σημείο έσπευσε η αστυνομία, που συνέλαβε την de Robertis, οδηγώντας την για κάποιες ώρες στο κρατητήριο. Σύμφωνα με τη Le Figaro, η νεαρή καλλιτέχνης αφέθηκε λίγο αργότερα ελεύθερη, όμως τον ερχόμενο Μάιο θα οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης με την κατηγορία της σεξουαλικής επίδειξης.

Το περιστατικό, performance σύμφωνα με την de Robertis, περιφρόνηση της θρησκευτικής συνείδησης των πιστών σύμφωνα με τους εκπροσώπους του ιερού ναού, έκανε τον γύρο του κόσμου μέσω των social media.


Διαβάστε επίσης

«Βυζαντινισμοί» με φόντο τη διαδοχή Ιερώνυμου

Grand Slam 2018 για βελάκια: Ένα… δυσώδες σκάνδαλο συνταράσσει το άθλημα

«Ξεκόλλα απ' το Internet. Έχεις σκοπιά»: Το βίντεο του ΓΕΣ για την πρόσβαση στο Διαδίκτυο

Γαλλία: Νεκρή διαδηλώτρια στις κινητοποιήσεις των «κίτρινων γιλέκων»-Τη χτύπησε αυτοκίνητο