Με φορολογικές παραβάσεις συνδέεται η παραίτηση της Γαλλίδας υπουργού Αθλητισμού
Πηγή: REUTERS/Benoit Tessier/File Photo

Η σημερινή παραίτηση της υπουργού Αθλητισμού, Λορά Φλεσέλ, συνδέεται με τη «φορολογική» κατάστασή της, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή που πρόσκειται στην υπόθεση, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες του Τύπου.

Η τέως ολυμπιονίκης στη ξιφασκία, που υπέβαλε την παραίτησή της σήμερα το πρωί επικαλούμενη «προσωπικούς λόγους», αποφάσισε να αποχωρήσει από την κυβέρνηση για «λόγους που σχετίζονται με τη φορολογική κατάστασή της», δήλωσε η πηγή αυτή.

«Δεν έκανε κανένα λάθος. Δεν ήταν αυτή η αιτία της αποχώρησής της», δήλωσε από την πλευρά του στο Γαλλικό Πρακτορείο το περιβάλλον της πρώην υπουργού, διευκρινίζοντας πως η αντιδικία αφορά «την εταιρεία της για τα δικαιώματα εικόνας στην οποία ο σύζυγός της ήταν διαχειριστής».

Σύμφωνα με το Mediapart, η δημοσιονομική υπηρεσία προσέφυγε στην Επιτροπή Δημοσιονομικών Παραβάσεων (CIF) μετά την ανακάλυψη ελλείψεων στις δηλώσεις της υπουργού που αφορούσαν την εταιρεία αυτή που εκμεταλλεύεται τα δικαιώματα της εικόνας της πρώην αθλήτριας.

Η εταιρία αυτή, Flessel and co, ήταν αντικείμενο «πρόωρης διάλυσης» στις 30 Σεπτεμβρίου 2017. Σύμφωνα με τα πρακτικά της διάλυσης, που περιήλθαν σε γνώση του Γαλλικού Πρακτορείου, η Λορά Φλεσέλ εμφανίζεται ως ιδιοκτήτρια 875 μεριδίων σε σύνολο 1.000, και ο σύζυγός της, Ντενίς Κολοβίτς, 125 μεριδίων.

Απαντώντας σε ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου, η δημοσιονομική διοίκηση απάντησε πως «καθώς υπόκειται στο επαγγελματικό και δημοσιονομικό απόρρητο (δεν μπορεί) να εκφραστεί για συγκεκριμένες ή τρέχουσες υποθέσεις χωρίς να παραβεί τον νόμο».

Διαβάστε επίσης
Δες τον κόσμο μέσα από το φακό του CNN Greece. Ακολούθησέ μας στο Instagram!