ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανός υπ. Ασφαλείας: Ο Πούτιν ουσιαστικά υπεύθυνος για την επίθεση στους Σκριπάλ

Βρετανός υπ. Ασφαλείας: Ο Πούτιν ουσιαστικά υπεύθυνος για την επίθεση στους Σκριπάλ

Τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, κατηγόρησε ο Βρετανός υπουργός Ασφάλειας, Μπεν Γουάλας, ως υπεύθυνο για την επίθεση με νευροτοξικό παράγοντα κατά του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα, Σεργκέι Σκριπάλ, και την κόρης του, Γιούλια.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι κατηγόρησε την Τετάρτη τις στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών (GRU) ότι ευθύνονται για τη δηλητηρίαση με αυτό τον ισχυρό νευροπαραλυτικό παράγοντα του Σκριπάλ και της κόρης του στις 4 Μαρτίου στο Σάλσμπερι (νοτιοδυτική Αγγλία).

«Σε τελική ανάλυση, σίγουρα, είναι υπεύθυνος, είναι ο ηγέτης του κράτους», δήλωσε ο Γουάλας, απαντώντας σε ερώτηση του BBC Radio 4 για το ποια είναι η ευθύνη του Βλαντίμιρ Πούτιν στις επιχειρήσεις αυτές.

«Σε τελευταία ανάλυση είναι, στον βαθμό που είναι ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας και που η κυβέρνησή του είναι εκείνη που ελέγχει, χρηματοδοτεί και διευθύνει τις στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών».

«Δεν νομίζω πως μπορεί οποιοσδήποτε να πει πως ο κ. Πούτιν δεν ελέγχει το κράτος του», συνέχισε. «Η GRU δεν είναι αχαλίνωτη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ