ΚΟΣΜΟΣ

Ιράκ - Βαγδάτη: Τρεις όλμοι έπεσαν μέσα στην Πράσινη Ζώνη

Ιράκ - Βαγδάτη: Τρεις όλμοι έπεσαν μέσα στην Πράσινη Ζώνη
REUTERS/Alaa Al-Marjani

Τρεις όλμοι έπεσαν μέσα στην οχυρωμένη Πράσινη Ζώνη της Βαγδάτης λίγο μετά τα μεσάνυχτα (ξημερώματα Παρασκευής 7/9), ανακοίνωσε ο στρατός του Ιράκ.

Οι όλμοι έπεσαν σε «εγκαταλελειμμένο οικόπεδο» και δεν προκάλεσαν «θύματα ή υλικές ζημιές», κατά την ανακοίνωση.

Πηγή προσκείμενη στα σώματα ασφαλείας μέσα στην Πράσινη Ζώνη διευκρίνισε ότι οι όλμοι έπεσαν κοντά στην πρεσβεία της Αιγύπτου.

Δεν υπήρξε άμεσα ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση, που σημειώθηκε την ώρα που συνεχίζονται οι διαδηλώσεις και τα επεισόδια στη Βασόρα, τον πιο σημαντικό κόμβο της ιρακινής πετρελαϊκής βιομηχανίας στο νότιο τμήμα της χώρας.

Εκατοντάδες διαδηλωτές, εξοργισμένοι για την αποσάθρωση των δημοσίων υπηρεσιών, βγήκαν στους δρόμους για τέταρτη συναπτή ημέρα την Πέμπτη και το βράδυ το κυβερνείο της Βασόρας παραδόθηκε στις φλόγες. Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν, κάτι που αυξάνει των απολογισμό των νεκρών στα επεισόδια σε 10 από τη Δευτέρα.

Η επίθεση με τους όλμους είναι η πρώτη εδώ και χρόνια στην Πράσινη Ζώνη, όπου βρίσκονται το κοινοβούλιο, πολλά κυβερνητικά κτίρια και οι ξένες πρεσβείες.

Η Πράσινη Ζώνη γινόταν συχνά στόχος επιθέσεων με όλμους κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής κατοχής των ΗΠΑ στο Ιράκ (2003-2011).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ