ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: 150 περιστατικά πνευμονίας στην Μπρέσια - Φόβοι για βακτηρίδιο στο νερό

Ιταλία: 150 περιστατικά πνευμονίας στην Μπρέσια - Φόβοι για βακτηρίδιο στο νερό
Pixabay

Συνολικά 150 ήταν τα περιστατικά πνευμονίας που καταγράφηκαν εντός πέντε ημερών - από τις 2 μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου - στην πόλη Μπρέσια της βόρειας Ιταλίας, με τα 121 από αυτά να έχουν διαγνωσθεί στα επείγοντα περιστατικά της πόλης.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, έχουν αρχίσει να γίνονται επισταμένες δειγματοληψίες από το δίκτυο ύδρευσης της πόλης, καθώς υπάρχει η υποψία ότι για τα κρούσματα ενδεχομένως ευθύνεται κάποιο βακτηρίδιο στο πόσιμο νερό.

Προς το παρόν, οι Αρχές ζήτησαν από τους πολίτες να λάβουν μέτρα πρόληψης: αρχικώς να αλλάξουν το φίλτρο στην βρύση της κουζίνας τους, και κατόπιν να προσέχουν, όταν την ανοίγουν, να αφήνουν να τρέχει πρώτα ζεστό και αμέσως μετά να ανοίγουν το κρύο νερό.

Παράλληλα, οι κάτοικοι καλούνται να αφήνουν ανοικτό το ζεστό νερό σε όλες τις βρύσες ζεστού νερού του σπιτιού, στους ογδόντα βαθμούς, για μισή ώρα την ημέρα.

Ακόμη αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση για τα αποτελέσματα της δειγματοληψίας, προκειμένου να δοθούν περαιτέρω συστάσεις για υιοθέτηση προληπτικών μέτρων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ