ΚΟΣΜΟΣ

Αιματηρό επεισόδιο στο Παρίσι με επτά τραυματίες

Αιματηρό επεισόδιο στο Παρίσι με επτά τραυματίες
REUTERS

Επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν, οι τέσσερις εκ των οποίων σοβαρά, το βράδυ της Κυριακής στο Παρίσι, από επίθεση άνδρα οπλισμένου με μαχαίρι και σιδηρολοστό.

Τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν στο 19ο διαμέρισμα, στο βόρειο τμήμα του Παρισιού, κατά μήκος του Canal de l'Ourcq. Ο ένοπλος που φέρεται να είναι αφγανικής καταγωγής συνελήφθη από ομάδα ανδρών της ομάδας δίωξης εγκλημάτων κατά ζωής.

«Τίποτα σε αυτό το στάδιο δεν υποδεικνύει ότι η επίθεση αυτή είχε τρομοκρατικό χαρακτήρα», ανέφερε πηγή προσκείμενη στην έρευνα, στο Γαλλικό πρακτορείο.

Μπροστά στην εικόνα του άνδρα να επιτίθεται σε κόσμο στο δρόμο, ένας αυτόπτης μάρτυρας υπέστη νευρικό κλονισμό.

Τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν σε συνοικία όπου δύο κινηματογράφοι της αλυσίδας MK2 βρίσκονται αντίκρυ στο κανάλι του Ουρκ.

Σύμφωνα με τον φύλακα του ενός από τους κινηματογράφους, ο οποίος μπόρεσε να δει μόνο το τελευταίο στάδιο της σκηνής, ένας άνδρας που είχε ήδη επιτεθεί σε κόσμο καταδιωκόταν από δύο άνδρες που προσπαθούσαν να τον πιάσουν. «Κράταγε έναν σιδηρολοστό στο χέρι και τον πέταξε στον έναν από τους διώκτες του, κατόπιν έβγαλε μαχαίρι», αφηγήθηκε ο φύλακας σε δημοσιογράφο του AFP.

Έρευνα για απόπειρες ανθρωποκτονιών κατά συρροή και από πρόθεση διενεργείται από το 2ο τμήμα της δικαστικής αστυνομίας, ανέφερε δικαστική πηγή.

Σημειώνεται πως ανάμεσα στους τραυματίες είναι και δύο Άγγλοι τουρίστες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ