Ζάεφ: Σαν πόνος στο στήθος ο συμβιβασμός με την Ελλάδα, αλλά ήταν ο μόνος τρόπος για να πάμε μπροστά
Πηγή: ΕΡΑ/φωτογραφία αρχείου

Για έναν συμβιβασμό που μοιάζει με «πόνο στο στήθος», έκανε λόγο ο Ζόραν Ζάεφ αναφερόμενος στην συμφωνία με την Ελλάδα για το ονοματολογικό της πΓΔΜ, τονίζοντας παράλληλα πως ήταν απαραίτητος για να προχωρήσει η χώρα του μπροστά.

Απευθυνόμενος στους κατοίκους της πόλης Βέλες στο πλαίσιο της εκστρατείας τους ενόψει του κρίσιμου δημοψηφίσματος, ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ υπογράμμισε πως η απόφαση που θα ληφθεί στις 30 Σεπτεμβρίου, είναι πάνω από κόμματα, καθώς αφορά την ένταξη της «Μακεδονίας» στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.

«27 χρόνια σέρναμε τα πόδια μας, αρκετά», είπε χαρακτηριστικά ο Ζάεφ και τόνισε: «Είναι ώρα πια να γίνουμε μέλη της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ, έφτασε η στιγμή για μια καλύτερη ζωή για όλους τους πολίτες στη “Μακεδονία”».

«Έκανα αυτόν τον συμβιβασμό, που μοιάζει με πόνο στο στήθος, αλλά ήταν ο μόνος τρόπος να πάμε μπροστά», τόνισε ο Ζάεφ προσθέτοντας πως η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν διαθέσιμη σε όλους όσοι ήθελαν να τη διαβάσουν.

Την άποψη ότι το επερχόμενο δημοψήφισμα δεν είναι θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως πολιτικό ζήτημα ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση εξέφρασε ο δήμαρχος της πόλης Βέλες, σημειώνοντας πως η συμφωνία των Πρεσπών επιτρέπει στην πΓΔΜ να διατηρήσει τη λέξη «Μακεδονία» στην ονομασία της, προστατεύοντας παράλληλα την ταυτότητα και τη γλώσσα των πολιτών.

Διαβάστε επίσης