ΚΟΣΜΟΣ

Λευκός Οίκος: Δεν έχει οριστικοποιηθεί η απόφαση για το ταξίδι του Τραμπ στην Ιρλανδία

Λευκός Οίκος: Δεν έχει οριστικοποιηθεί η απόφαση για το ταξίδι του Τραμπ στην Ιρλανδία
REUTERS/Leah Millis/File Photo

Δεν έχει οριστικοποιηθεί η απόφαση σχετικά με το σχεδιαζόμενο ταξίδι του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην Ιρλανδία, ως ενδιάμεσου σταθμού του στο πλαίσιο του ταξιδιού του στο Παρίσι τον Νοέμβριο. Η ιρλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Τραμπ ακύρωσε τη σχεδιαζόμενη επίσκεψή του στην Ιρλανδία. Ο Λευκός Οίκος, πάντως, διευκρινίζει μέσω εκπροσώπου του ότι δεν έχει λάβει ακόμα μια οριστική απόφαση.

«Ο πρόεδρος θα ταξιδέψει στο Παρίσι τον Νοέμβριο όπως έχει ήδη ανακοινωθεί. Οριστικοποιούμε ακόμα εάν η Ιρλανδία θα είναι μία στάση σε αυτό το ταξίδι. Θα σας ενημερώσουμε ενώ επιβεβαιώνονται οι λεπτομέρειες», δήλωσε σε δημοσιογράφους η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε τον Αύγουστο ότι ο Τραμπ θα μετέβαινε στην Ιρλανδία για πρώτη φορά ως πρόεδρος στο πλαίσιο ενός ταξιδιού για να παρευρεθεί στις εκδηλώσεις στις 11 Νοεμβρίου στο Παρίσι για την επέτειο των 100 χρόνων από τη λήξη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.

Μια σειρά οργανώσεων είχαν ανακοινώσει ότι θα πραγματοποιούσαν διαδηλώσεις κατά την επίσκεψη του Τραμπ, κατά την οποία αναμενόταν να μεταβεί στην πρωτεύουσα Δουβλίνο και στο θέρετρο γκολφ που έχει στο δυτικό τμήμα της χώρας.

Ωστόσο, σήμερα, η ιρλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ο Τραμπ ακύρωσε τη σχεδιαζόμενη επίσκεψη.

«Η προτεινόμενη επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου αναβλήθηκε», δήλωσε εκπρόσωπος της ιρλανδικής κυβέρνησης στο Reuters. «Η αμερικανική πλευρά επικαλέστηκε λόγους προγραμματισμού».

Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Λίο Βαράντκαρ, που ως υπουργός ήταν αντίθετος στο να προσκληθεί ο Τραμπ αλλά στη συνέχεια άλλαξε γνώμη όταν έγινε πρωθυπουργός, είχε δηλώσει ότι το ταξίδι ήταν «λίγο ξαφνικό» αλλά ότι πρέπει να σέβεται κανείς το γραφείο του Αμερικανού προέδρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ