ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ντόναλντ Τραμπ εμπιστεύεται ακόμη λιγότερους συνεργάτες του σύμφωνα με τον γιο του

Ο Ντόναλντ Τραμπ εμπιστεύεται ακόμη λιγότερους συνεργάτες του σύμφωνα με τον γιο του
REUTERS/ file photo

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει περιορίσει τον κύκλο των συνεργατών του στους οποίους δείχνει εμπιστοσύνη, αφότου δημοσιεύτηκε ένα ανώνυμο άρθρο γνώμης στην εφημερίδα New York Times –το οποίο αποδίδεται σε υψηλόβαθμο στέλεχος της κυβέρνησής του. Αυτό υποστήριξε ο πρωτότοκος γιος του, Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ.

Ο Τραμπ τζούνιορ καταφέρθηκε με σκληρές εκφράσει εναντίον του ανώνυμου συντάκτη του άρθρου γνώμης, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται σίγουρα για κάποιο άτομο "πολύ χαμηλόβαθμο" στην κυβέρνηση. Όταν ρωτήθηκε αν ο πρόεδρος έχει απομονωθεί ακόμη περισσότερο στο Οβάλ Γραφείο εξαιτίας αυτού του άρθρου, απάντησε: "Υπάρχουν άνθρωποι στους οποίους μπορεί να έχει εμπιστοσύνη. Είναι μια ομάδα πολύ πιο περιορισμένη απ' όσο θα ήθελα".

Παράλληλα, σε συνέντευξη που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο ABC, δήλωσε ότι δεν φοβάται μήπως καταδικαστεί λόγω της έρευνας για την αθέμιτη σύμπραξη του προεκλογικού επιτελείου του πατέρα του με τη Μόσχα.

Ο γιος του προέδρου έχει μπει στο στόχαστρο του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ που ερευνά την ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016 λόγω της συνάντησης που είχε τον Ιούνιο της χρονιάς εκείνης με μια Ρωσίδα δικηγόρο στον Πύργο Τραμπ, στη Νέα Υόρκη. Είχε δηλώσει ότι δέχτηκε να συνομιλήσει με τη Ναταλία Βεσελνίτσκαγια επειδή πίστευε ότι εκείνη είχε να του παραδώσει πληροφορίες επιβαρυντικές για τη Χίλαρι Κλίντον, την υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος για την προεδρία. Η συνάντηση εκείνη δεν κατέληξε πουθενά γιατί αποδείχτηκε ότι η δικηγόρος ήθελε να συζητήσουν για το ακανθώδες θέμα των υιοθεσιών μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ.

"Φοβάστε μήπως σας στείλουν στη φυλακή;" τον ρώτησε χωρίς περιστροφές η δημοσιογράφος του ABC.

"Όχι, γιατί ξέρω τι έκανα και δεν υπάρχει κάτι που να με ανησυχεί. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα προσπαθήσουν να βγάλουν κάτι, είδαμε ότι το έκαναν με άλλους αλλά, για ακόμη μια φορά, δεν ανησυχώ", διαβεβαίωσε εκείνος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ