ΚΟΣΜΟΣ

ΟΗΕ: 21 μετανάστες έχουν χάσει τη ζωή τους στη Μεσόγειο τον Σεπτέμβριο

ΟΗΕ: 21 μετανάστες έχουν χάσει τη ζωή τους στη Μεσόγειο τον Σεπτέμβριο
Φωτογραφία Αρχείου Reuters/Hani Amara

Οι σοροί 21 ανθρώπων που πιστεύεται ότι ήταν μετανάστες που προσπαθούσαν να φτάσουν στην Ισπανία ξεβράστηκαν στις ακτές της Μεσογείου αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με ανακοίνωση της υπηρεσίας μετανάστευσης του ΟΗΕ.

Με τους πρόσφατους αυτούς θανάτους ανέρχεται σε 1.586 ο συνολικός αριθμός των μεταναστών που έχασαν φέτος τη ζωή τους κατά τον διάπλου της Μεσογείου, σύμφωνα τον Διεθνή Οργανισμό για τη Μετανάστευση (OIM).

Στις 4 Σεπτεμβρίου εννέα σοροί μεταναστών από την υποσαχάρεια Αφρική ξεβράστηκαν σε παραλία κοντά στη Μάρσα Μπεν Μ'Χίντι, στην επαρχία Τλεμσέν της Αλγερίας, σε απόσταση περίπου 200 χλμ. από τις ισπανικές ακτές.

Την επόμενη ημέρα, άλλες τέσσερις σοροί βρέθηκαν στην κοντινή παραλία Σαΐντια, στο Μαρόκο.

Στις 10 Σεπτεμβρίου έξι σοροί μεταναστών, μεταξύ των οποίων αυτές δύο γυναικών και ενός παιδιού, ξεβράστηκαν στο Ντριούς, κοντά στο Ναντόρ, επίσης στο Μαρόκο, σύμφωνα με τον IOM.

Την επόμενη μέρα, 11 Σεπτεμβρίου, άλλη μια σορός, αυτή μιας γυναίκας, βρέθηκε στην παραλία Λας Σαλίνας στη Ροκέτας ντε Μαρ, στην Αλμερία της Ισπανίας, ενώ η σορός ενός νεαρού από την υποσαχάρεια Αφρική ξεβράστηκε κοντά στην Λα Αλμαντράμπα, στον ισπανικό θύλακα της Θέουτα στις 13 Σεπτεμβρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ