Την ώρα που η οικονομία της χώρας καταρρέει, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, αποκτά «ιπτάμενο παλάτι». 

Διαβάστε επίσης

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, απέκτησε από το Κατάρ ένα αεροσκάφος 747-8 σε έκδοση VIP, όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Στο πολυτελές τζετ υπάρχουν 7 υπνοδωμάτια, 2 μεγάλα σαλόνια, αίθουσες συσκέψεων, ακόμη κι ένα μικρό νοσοκομείο. Το αεροσκάφος διέθετε 463 θέσεις επιβατών αλλά μετά από μετατροπές τώρα διαθέτει 76 θέσεις μόνο για VIP καλεσμένους και 18 μέλη πλήρωμα. Η τιμή του αγγίζει τα 400 εκατομμύρια δολάρια.

Την ίδια στιγμή, o αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, καταφέρθηκε κατά του Ταγίπ Ερντογάν.

«Ερντογάν, ποιανού είναι αυτό το αεροπλάνο; Αν το αγόρασες, είναι μεγάλη ντροπή. Αν είναι μεταχειρισμένο και σου το χάρισαν, είναι ακόμη μεγαλύτερη ντροπή», είπε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου αναφερόμενος στο πολυτελές αεροπλάνο του εμίρη του Κατάρ.

«Κανένας δεν έχει δικαίωμα να παίζει με τη τιμή της Τουρκίας. Ο πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας δεν κάνει βόλτες με αεροπλάνα που του έχουν δωρίσει. Απαιτώ μία απάντηση στο όνομα των 81 εκατ. πολιτών!», τόνισε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος κάλεσε τον Ταγίπ Ερντογάν να παραιτηθεί για την οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα.

 


Διαβάστε επίσης

NBC: Ο Λευκός Οίκος εξετάζει την έκδοση του Γκιουλέν στην Τουρκία

ΗΠΑ: Κυρώσεις σε 17 Σαουδάραβες για τη συμμετοχή τους στη δολοφονία Κασόγκι

Υπουργείο Εξωτερικών: Η Ελλάδα δεν θα δεχθεί τετελεσμένα στην Κύπρο

Νοέμβριος: Ο μήνας με τις πιο φονικές πλημμύρες στην Αττική