ΚΟΣΜΟΣ

Στο Βερολίνο για ειδική θεραπεία ο ακτιβιστής των Pussy Riot που φέρεται να δηλητηριάστηκε

Στο Βερολίνο για ειδική θεραπεία ο ακτιβιστής των Pussy Riot που φέρεται να δηλητηριάστηκε
Cinemaforpeace/Handout via REUTERS

Σε νοσοκομείο του Βερολίνου για ειδική θεραπεία μεταφέρθηκε ο Πιότρ Βερτζίλοφ, το μέλος των Pussy Riot, ο οποίος πιστεύεται πως δηλητηριάστηκε στη Μόσχα. 

Ο Βερτζίλοφ αρρώστησε, έπειτα από ακροαματική διαδικασία σε ρωσικό δικαστήριο με κατηγορούμενη την ακτιβίστρια Βερόνικα Νικούλσινα. Μεταξύ των συμπτωμάτων που εκδήλωσε ήταν απώλεια όρασης και αδυναμία ομιλίας.

Μεταφέρθηκε άμεσα σε νοσοκομείο και παρέμεινε αρκετές ημέρες στην εντατική μονάδα θεραπείας, προτού ανακτήσει τις αισθήσεις του, την περασμένη Παρασκευή.

Ο 30χρονοςο οποίος ήταν ένας από τα μέλη των Pussy Riot που εισέβαλαν στο γήπεδο στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μεταφέρθηκε στη Γερμανία με πτήση τσάρτερ που οργάνωσε η Μη Κυβερνητική Οργάνωση Cinema for Peace Foundation με έδρα το Βερολίνο – ο ιδρυτής της οποίας παρείχε στήριξη στους ακτιβιστές των Pussy Riot.

Πιστεύεται πως τον 30χρονο συνόδευε η μητέρα του Βερτζίλοφ ενώ στο αεροδρόμιο του Βερολίνου εθεάθη να τον περιμένει το έτερο μέλος των Pussy Riot και πρώην σύζυγός του, Νάντια Τολοκονίκοβα.

Μιλώντας στην Bild, εξέφρασε τη βεβαιότητά της περί δηλητηρίασης του πρώην συντρόφου της: «Τον δηλητηρίασαν σκοπίμως. Είτε για να τον εκφοβίσουν είτε αποπειρώμενοι να τον δολοφονήσουν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ